02. 07. 2022 - 08:13
VIMBLDON PROMIJENIO PRAVILO NA ŠTETU NOVAKA! Đoković se...
907
Shares
VIMBLDON PROMIJENIO PRAVILO NA ŠTETU NOVAKA! Đoković se oglasio zbog odluke -

VIMBLDON PROMIJENIO PRAVILO NA ŠTETU NOVAKA! Đoković se oglasio zbog odluke - "Nisam mislio da će se ovo IKADA desiti"

02. 07. 2022 - 08:13
0
Shares

Prvi favorit za osvajanje ovogodišnjeg Vimbldona ostao je iznenađen zbog promjene pravila.

Novak Đoković u kolekciji ima šest trofeja sa Vimbldona, a osvojio je i posljednja tri izdanja najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu. Ove sezone se bori za četvrtu titulu u nizu, a na tom putu šokirao ga je jedan potez organizatora koji nismo videli za skoro 150 godina teniske istorije.

Iako inače Britanci veoma drže do tradicije i poštovanja običaja koji su sastavni dio turnira decenijama, ove sezone su napraivli izuzetak. Po prvi put je teniserima dozvoljeno da treniraju na Centralnom terenu pred početak turnira, pa se izgubilo ekskluzivno pravo aktuelnog šampiona da prvi iskorači na kultno mjesto.

Ranijih sezona pravila su bila drugačija...

Aktuelni šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji igrali su mečeve na Centralnom terenu prvog dana, kako bi se publici prikazalo ono najbolje što svetski tenis u tom trenutku ima da ponudi. Sada su i ostali teniseri, oni koji prethodne sezone nisu podigli trofej na najprestižnijem turniru, imali priliku da osjete uredno podšišanu travu na velikoj pozornici.

"Nisam obožavalac promjene koju je napravio Vimbldon, da igrači treniraju na Centralnom terenu pred turnir. Nikada nisam mislio da će nekome dozvoliti da uđe na to mjesto prije branioca titule", rekao je Đoković u Londonu.

Ipak, desilo se. Ove sezone je na Centralnom terenu Vimbldona, između ostalih, trenirao i Rafael Nadal koji je samo 2008. i 2010. godine osvajao turnir. Od tada je prošlo više od decenije, a Novak je u međuvremenu osvojio čak šest titula na istom mjestu.

(mondo.rs)

Učitaj još novosti