01. 07. 2022 - 12:03
Selektor Čeha Ginzburg: BiH ima dobru generaciju, ali velika...
907
Shares
Selektor Čeha Ginzburg: BiH ima dobru generaciju, ali velika je prednost što je Satoranski sa nama

KVALIFIKACIJE ZA SP

Selektor Čeha Ginzburg: BiH ima dobru generaciju, ali velika je prednost što je Satoranski sa nama

01. 07. 2022 - 12:03
0
Shares

Česi se nadaju da večeras (20 sati - Sport Klub 2) u Pardubicama mogu pobijediti naš državni tim s 14 razlike, što bi im, uz pobjedu Litvanije nad Bugarskom, moglo donijeti prolaz dalje.

- Ako u preostala dva meča s BiH i Litvanijom pobijedimo oba, mislim da će biti uredu. Ako pobijedimo u jednom, vidjet ćemo - rezonira selektor Češke Ronen Ginzburg.

Cijeni naš tim predvođen novim selektorom Adisom Bećiragićem.

- BiH ima dobru generaciju s Amerikancem Robersonom, MVP-om španske lige Musom i centrom Halilovićem iz francuske lige. Njihov roster je sličan onome kad smo gostovali u Sarajevu. Bit će jako teško. Ali, mi također imamo dobre igrače koji su dugo zajedno. Problem je ipak što nismo imali pripremnih utakmica i trebat će nam koja minuta da se složimo u tim. Poslije klupskih sezona igrači nisu u najboljoj formi, ali ovo je problem koji imaju svi - rekao je selektor Čeha Ginzburg, ujedno i trener godine u Češkoj.

Za domaćine je veliko pojačanje NBA igrač Tomaš Satoranski (Satoransky) koji od ove godine nastupa za Barcelonu. U dresu Češke nije igrao od Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine.

- On na treningu sve vuče naprijed, igrači ga slušaju. Velika je prednost što je tu sa nama - ističe Ginzburg.

Smatra da su veliki plus za domaćine - navijači.

- Kad god igramo kući, odlična ja atmosfera, a to se odnosi i na Pardubice. Drago mi je da ćemo opet igrati tamo – zaključio je Ginzburg.

Učitaj još novosti