01. 07. 2022 - 15:00
Jelinek: Možemo pobijediti BiH s više od 14 poena razlike, ovo...
907
Shares
Jelinek: Možemo pobijediti BiH s više od 14 poena razlike, ovo je mnogo bitna utakmica

KVALIFIKACIJE ZA SP

Jelinek: Možemo pobijediti BiH s više od 14 poena razlike, ovo je mnogo bitna utakmica

01. 07. 2022 - 15:00
0
Shares

Selekcije Češke Republike i Bosne i Hercegovine večeras u Pardubicama igraju meč 5. kola prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Utakmicu je u izjavi za BHbasket.ba najavio David Jelinek, igrač Češke selekcije, koji se nada pobjedi njegovog tima s više od 14 poena razlike.

“Priključili su nam se igrači koji su nam nedostajali u prvoj utakmici, i vjerujem da će nam mnogo pomoći. Bit će teško pobijediti BiH sa više od 14 koševa. Međutim ako budemo mogli igrati dobru odbranu i da kontorolišemo napad, mislim da možemo pobijediti sa više od 14 razlike. U Pardubicama igramo u velikoj dvorani, i ako bude popunjena, to će nam biti izuzetna podrška da damo sve od sebe u ovoj mnogo bitnoj utakmici za nas”, istakao je Jelinek za Bhbasket.

U prvoj utakmici u Sarajevu Jelinek je bio najefikasniji igrač sa 31 poenom za 26 minuta na terenu. Nastupa dugo u Endesa ligi, član je Andore 6 sezona, ranije je pet sezona nastupao za Huventud, a potom sezonu za Baskoniju.

Situacija u grupi F uoči posljednja dva kola izgleda ovako: Litvanija je prva sa maksimalnim učinkom od 4-0 i već je osigurala plasman u završnu fazu kvalifikacija, dok su Zmajevi drugi s omjerom 2-2.

Ekipi Adisa Bećiragića je za plasman u narednu fazu dovoljna samoj edna pobjeda u posljednja dva kola, a nakon što večeras odigra meč s Češkom, za tri dana je očekuje duel s Bugarskom u Skenderiji.

Bugarska i Češka su iza BiH s omjerima od 1-3, a Jelinek je koš razliku spomenuo zbog toga što bi ona mogla odlučivati o prolasku dalje u slučaju da ekipe budu poravnate. Podsjetimo, samo posljednjeplasirana ekipa će u ovoj fazi okončati kvalifikacije za SP.

Večerašnja utakmica počinje u 20 sati, prijenos je na Sport Klubu 2.

Učitaj još novosti