01. 07. 2022 - 09:12
I TO JE MOGUĆE! Bayern će zaboravljenom igraču plaćati...
907
Shares
I TO JE MOGUĆE! Bayern će zaboravljenom igraču plaćati milione, a sve što treba da radi je da pravi društvo Maneu

BOUNA SARR U CENTRU PAŽNJE

I TO JE MOGUĆE! Bayern će zaboravljenom igraču plaćati milione, a sve što treba da radi je da pravi društvo Maneu

01. 07. 2022 - 09:12
0
Shares

Zaboravljeni desni bek Bouna Sarr bio je otpisan u Bayernu, ali dobiće priliku zbog Sadija Manea.

Sarr je rođen u Lyonu u Francuskoj, ali je Senegalac i igra za reprezentaciju te zemlje zajedno sa Maneom, a sada mu se iznenada otvorila mogućnost da igra važnu ulogu u Minhenu, makar to bilo zbog daleko poznatijeg sunarodnjaka.

Naime, Sarr koji je u Bayern došao u jesen 2020. godine iz Marseillea jedva je sakupio 500-ak minuta u dvije sezone u Bundesligi, ali su čelnici kluba odlučili ovog ljeta da ga ostave kako bi pomogao Maneu oko adaptacije na novu sredinu.

Manea Bild vidi kao "čamac za spašavanje" Sarrove karijere u Bayernu. Sarra će u Bayernu usmjeriti na to da se posveti Maneu kako bi mu olakšao u početku. Sam Mane je kazao da mu je drago što ima svog čovjeka u timu i da zna kako je i sam Bouna bio jako sretan jer mu se pridružio sunarodnjak.

Mane je Bounu nazvao "dobro raspoloženim ujakom" i čini se da će mu biti dovoljno da se druži sa bivšim igračem Liverpoola kako bi zaradio obećane milione eura, jer evidentno je da će malo ili nikako u narednoj sezoni kročiti na teren iako će biti u rosteru njemačkog prvaka.

Ako se malo i ponadao da će igrati, ovaj desni bek izgubio je svaku nadu kada je nedavno klub potpisao Noussaira Mazraouija (24) na toj poziciji, a pored njega, Benjamin Pavard (26) također ima prednost i njih dvojica će vjerovatno "krpiti" desnu stranu dok će Sarr imati mnogo slobodnog vremena u Minhenu.

Naravno, većinu će provoditi s Maneom koji je stigao kao velika zvijezda ovog ljeta i čiji dolazak bi čak zasjenio i ublažio eventualnu prodaju Roberta Lewandowskog.

Učitaj još novosti