01. 07. 2022 - 14:05
McEnroe: Đoković može osvojiti Wimbledon i pasti na 40. mjesto...
907
Shares
McEnroe: Đoković može osvojiti Wimbledon i pasti na 40. mjesto ATP liste. Ludo

LONDON

McEnroe: Đoković može osvojiti Wimbledon i pasti na 40. mjesto ATP liste. Ludo

01. 07. 2022 - 14:05
0
Shares

Prvi nositelj i branitelj prošlogodišnjeg naslova u Wimbledonu, Srbin Novak Đoković, lakoćom je stigao do trećeg kola trećeg Grand Slam turnira u sezoni svladavši Australca Thanasija Kokkinakisa. Đokovića na putu prema osmini finala čeka sunarodnjak Miomir Kecmanović koji je u četiri seta pobijedio Čileanca Alejandra Tabila.

Đoković je, prema, kladionicama, favorit Wimbledona, no neće to ništa značiti za njegov plasman na ATP ljestvici. Đoković, kao i svi prijavljeni tenisači, igra u Engleskoj za prestiž i za novac. Zasad ga neće pustiti ni da nastupa na US Openu, što bi ga moglo gurnuti niz ATP listu. Komentirao je to legendarni teniser John McEnroe.

"Novak je jak u glavi. On se mora boriti protiv publike koja najčešće nije na njegovoj strani. Ali mislim da se nije mogao nositi sa svim preprekama, iako je ostao vjeran sebi. Bio je van forme u Monte Carlu. Ali izgledalo je kao da je spreman na Roland Garrosu", rekao je McEnroe za BBC pa dodao:

"Mislim da mu se osvetilo to što nije dugo igrao Grand Slam prije toga. Bio je pod velikim pritiskom jer ne smije igrati US Open. Sad bi mogao pobijediti na Wimbledonu i biti 40. na ATP ljestvici za par mjeseci jer ne smije igrati u Americi. To je ludo", rekao je McEnroe.

Učitaj još novosti