29. 06. 2022 - 16:44
U četvrtak zasjeda Skupština Rukometnog saveza BiH: Ko će biti...
907
Shares
U četvrtak zasjeda Skupština Rukometnog saveza BiH: Ko će biti novi članovi Upravnog odbora

U četvrtak zasjeda Skupština Rukometnog saveza BiH: Ko će biti novi članovi Upravnog odbora

29. 06. 2022 - 16:44
0
Shares

Izvještajno – izborna Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine će biti održana u četvrtak, 30. juna, od 12 sati u hotelu „Hollywood“ na Ilidži.

Kako saznajemo od predsjednika dosadašnjeg Upravnog odbora RSBiH Slobodana Zadre, spiskovi i prijedlozi kandidata za novi Upravni odbor od nadležnih regionalnih saveza su stigli i nema naznaka da bi moglo doći do nove promjene kad je u pitanju termin održavanja Skupštine.

Novi Upravni odbor RSBiH bi mogli činiti: Kenan Magoda, Haris Galijašević, Emir Dautović, Nedim Musić, Dario Pušić, Branko Vukojević, Slobodan Zadro, Zoran Trlin, Darko Savić, Vladimir Branković, Stevan Bekan i Nedjeljko Perišić.

- To su prijedlozi saveza koji će biti, ili ne, izabrani na Skupštini RSBiH – kazao je Zadro.

Nakon Skupštine tek slijedi pravi posao jer naprimjer klubovi u Premijer ligi BiH u ovom trenutku ne znaju kalendar takmičenja, a mogli bi i svoje pripreme početi bez tih saznanja.

- Poslije Skupštine slijedi konstituirajuća sjednica Upravnog odbora, gdje ćemo zakazati i prvu radnu sjednicu UO. Malo je nezgodno zbog odmora u julu, ali se nadamo da ćemo tad donijeti i kalendar za sljedeću takmičarsku godinu i formirati komisije – kazao je Zadro.

Po ranijim najavama, svakako su očekivanja sportske javnosti da novi Upravni odbor RSBiH bh. rukomet konačno povuče naprijed.

Učitaj još novosti