29. 06. 2022 - 14:27
Wimbledon je prestiž, a takve su i cijene: Hrana vrtoglavo...
907
Shares
Wimbledon je prestiž, a takve su i cijene: Hrana vrtoglavo skupa, čaša piva 16 KM

Wimbledon je prestiž, a takve su i cijene: Hrana vrtoglavo skupa, čaša piva 16 KM

29. 06. 2022 - 14:27
0
Shares

Kada je period održavanja Wimbledona, oči sportske javnosti isključivo su okrenute All England Clubu, a navijači ovih dana objavljuju fotografije s cijenama hrane na najprestižnijem teniskom turniru u sezoni.

Wimbledon - prestiž, ugled i krema svjetskog tenisa u bastionu bijelog sporta. Očekivano, cijene u All England Club kompleksu su vrtoglave i nisu za svakoga.

Osim što se odvojeno plaćaju ulaz u kompleks i ulaznice za mečeve, skupe su cijene hrane i pića o čemu fanovi pišu na društvenim mrežama.

screenshot-9
Tako na specijalizovanim stranicama koje se bave cijenama hrane na sportskim igralištima možemo pronaći i koliko su fanovi platili za užinu na ovosezonskom izdanju Wimbledona.
Jedna čaša piva košta 7,1 funtu, odnosno nešto više od 16 KM. S druge strane, piletina i pomfrit koštaju 11 funti, odnosno 25 KM.

Jagode sa šlagom su druga priča. Esencijalna poslastica najvećeg teniskog turnira na svijetu nije skupa, a organizatori su se potrudili kako bi jagode i šlag jeli svi koji dođu na Wimbledon. Porcija deserta košta oko 6 KM.

Ulaznice za centralni teren Wimbledona koštaju i do 600 KM, a mjesto je gotovo nemoguće pronaći. Za sve najkvalitetnije mečeve ulaznice se prodaju znatno ranije, a u slobodnoj prodaji moguće je kupiti kartu za neki od sporednih terena.

Inače, Wimbledon je počeo u ponedjeljak i igra se uporedo u obje konkurencije. Prvoga dana organizatori su imali mnogo problema s kišom, a onda su se pojavili i slučajevi zaraze koronavirusom. Ipak, još uvijek je sve pod kontrolom organizatora.

Učitaj još novosti