29. 06. 2022 - 13:26
POTPUNO BIZARNO Šta se desilo s komadom uha koji je Tyson...
907
Shares
POTPUNO BIZARNO Šta se desilo s komadom uha koji je Tyson odgrizao Holyfieldu prije 25 godina

POTPUNO BIZARNO Šta se desilo s komadom uha koji je Tyson odgrizao Holyfieldu prije 25 godina

29. 06. 2022 - 13:26
0
Shares

Obilježena je 25. godišnjica jedne od najneobičnijih i najupečatljivijih borbi u historiji boksa i sporta općenito. Ugriz Mikea Tysona za uho Evandera Holyfielda u njihovoj revanš borbi obilježio je jednu boksersku eru.

Kao i u prvoj borbi Holyfield je dominirao, bio je bolji od Tysona. Mike nije dugo izdržao, a u jednom trenutku potpuno je izgubio živce i ugrizao je protivnika za uho.

screenshot-8

"Iron Mike" je tada odgrizao komadić uha Holyfieldu, koji se u nevjerici požalio sudiji Millsu Laneu, koji provjerio šta se desilo i odlučio je diskvalifikovati Mikea Tysona na iznenađenje publike, koja nije znala šta se događalo.

Tek kada se na ekranu arene pojavila usporena snimka kada je Tyson ugrizao Holyfielda, navijači su shvatili o čemu je riječ.

Međutim, malo je poznato šta se desilo s komadićem uha koji je Tyson odgrizao Holyfieldu.

Prema nekoliko medijskih izvještaja, Holyfield i njegov tadašnji kondicioni trener Tim Hallmark rekli su da se izgubio u vozilu hitne pomoći u kojem je Evander prevezen iz MGM-a u bolnicu.

Tyson je suspendovan i nije se više borio sve do 1999. Holyfield je zadržao titulu, ali je izgubio dio uha, a borba je ušla u historiju.

Učitaj još novosti