28. 06. 2022 - 15:22
LONDON ĆE DA GORI: Topnici kupuju na sve strane, Arteta za...
907
Shares
LONDON ĆE DA GORI: Topnici kupuju na sve strane, Arteta za novu sezonu sprema supermoćni Arsenal!

PREMIERSHIP

LONDON ĆE DA GORI: Topnici kupuju na sve strane, Arteta za novu sezonu sprema supermoćni Arsenal!

28. 06. 2022 - 15:22
0
Shares

Ljetni prijelazni rok nigdje nije tako živ kao u Arsenalu, potvrdili su novo pojačanje – američkog golmana Matta Turnera, ali on je samo kap u moru, prenose Englezi, jer je nakon Vieire i Gabriela Jesusa, blizu i stisak ruke s Ajaxom oko mogućeg dolaska stopera Lisandra Martineza.

Menadžer Mikel Arteta planira, čini se, zavrtjeti dosta toga u ekipi jer se sprema aktivno kupovati i prodavati.

Ajaxov stoper Lisandro Martinez će ga koštati blizu 50.000.000 eura, nego 40.000.000 i bonuse koliko je zadnje ponudio španski menadžer, ali očekuje se kako će se uskoro slomiti i pristati na uvjete nizozemskog giganta.

Treće veliko pojačanje
To će biti treće kapitalno pojačanje poslije Portovog veznjaka Fabia Vieire ovo ljeto, jer je njegovo predstavljanje i službena potvrda transfera Gabriela Jesusa za 52.000.000 eura iz Manchester Cityja pitanje dana, možda i sata. S tom trojicom prebacit će debelo iznos od 150.000.000 eura jer su već za proširivanje kadra platili šest miliona za Turnera i oko tri i pol za Marqunihosa na krilu.

Navodno je blizu još jednog beka jer ne odustaje od škotskog braniča Aarona Hickeya iz Bologne, koji trenutno vrijedi oko 18.000.000 eura. Raspituje se i za desnog beka, no čini se kako će Cedric zadržati taj posao još godinu dana.

Vidjet ćemo kako će se razviti situacija s Granitom Xhakom, ali Arteta razmišlja o dovođenju Yurija Tielemansa iz Leicester Citya, no možda ga dovede svakako jer mu je potrebna rotacija u veznom redu zbog čestih problema s povredama u tom segmentu ekipe. Sanja i o Leedsovom Raphinhi, no teško će pobijediti konkurenciju za njegov potpis.

Dosta i odlazaka
Ovi dolasci, mogli bi prouzročiti odlaske. Novi stoper bi mogao napraviti gužvu u svlačionici pa ćemo vidjeti hoće li Arteta odrezati jednog Gabriela. S dolaskom Jesusa njihov broj će se popeti na trojicu, kako je jedan tek došao, a jedan nedavno uzeo broj 11 na dresu, treći bi mogao otići. Ipak, zasad je važan član svlačionice i u svim planovima.

Veće izglede za odlazak imaju Nicolas Pepe, Granit Xhaka, Mohamed Elneny, Nuno Tavares, Bernd Leno, Lacazette je već otišao…

Projekcija Arsenalove ekipe za sezonu 2022/23.

arsenal

Učitaj još novosti