28. 06. 2022 - 15:13
Može li Eldin Diglisić biti spasioc Želje: Otišao u SAD da...
907
Shares
Može li Eldin Diglisić biti spasioc Želje: Otišao u SAD da studira engleski, danas vlasnik 350 kamiona

USPJEŠNI SARAJLIJA

Može li Eldin Diglisić biti spasioc Želje: Otišao u SAD da studira engleski, danas vlasnik 350 kamiona

28. 06. 2022 - 15:13
0
Shares

FK Željezničar je u sinoć obavijestio javnost da je za strateškog partnera kluba izabran bh. bizinismen nastanjen u SAD-u Eldin Diglisić, čovjek koji je u "obećanoj zemlji" izgradio poslovno carstvo.

Delegati su na sonoćnjoj skupštini dvotrećinskom većinom usvojili odluku da se ovaj Sarajlija izabere za strateškog partnera koji će pomoći klubu da izađe iz velike finansijske i rezultatske krize u koju je upao u posljednjih nekoliko sezona.

Diglisić je Sarajlija koji je u SAD stigao 1997. na studije engleskog jezika. Nakon što je jedan dio radio u bankarstvu, posvetio se špediciji i logistici. On je 2007. godine pokrenuo autoprevozničku kompaniju pod nazivom ShipEX. Počeo je s jednim kamionom, a danas ima 350 kamiona, piše Avaz.

Ujedno je i predsjednik i generalni direktor ove firme koja na godišnjem nivou ima promet od 100 miliona američkih dolara. Treba dodati da je Diglisić suvlasnik nekoliko objekata u BiH, poput Residence In by Marriott u Sarajevu, Tarčin Forest Resorta i brojnih drugih.

On je nastanjen u Salt Lejk Sitiju gdje je poznat kao osoba koja itekako obraća pažnju na dešavanja u svojoj sredini, te pomaže ugroženim ljubima.

Učitaj još novosti