28. 06. 2022 - 09:09
Bolji dani na Grbavici: Investitor izmiruje dugove, drugi...
907
Shares
Bolji dani na Grbavici: Investitor izmiruje dugove, drugi korak stadion, trening kamp, igrački kadar…

ELDIN DIGISLIĆ U CENTRU PAŽNJE

Bolji dani na Grbavici: Investitor izmiruje dugove, drugi korak stadion, trening kamp, igrački kadar…

28. 06. 2022 - 09:09
0
Shares

Skupština FK Željezničar jednoglasno je izabrala Eldina Diglisića za strateškog partnera kluba.

Kao što je Reprezentacija.ba najavljivao, Diglisićev ulazak u klub pripremao se mjesecima.

Bogati i uspješni bh. poduzetnik iz Sjedinjenih Američkih Država uskoro bi na osnovu odluke skupštine kluba trebao potpisati ugovor o investiranju u klub.

Kako saznaje Reprezentacija.ba, prvi korak bi bilo izmirenje postojećih dugova FK Željezničar, a zatim bi se u narednim koracima radilo na daljem renoviranju stadiona, izgradnji trening kampa, te naravno paralelnom jačanju trenerskog i igračkog kadra.

Eldin Diglisić je sestrić Hajrudina Dude, inače najboljeg prijatelja Mehmeda Baždarevića. Ključnu ulogu u lobiranju za Diglisićev angažman u Želji napravio je upravo Mehmed Baždarević. Sam Dudo je godinama uz FK Željezničar, a generacije stranih Željinih igrača su stanovale u njegovoj kući blizu stadiona Grbavica.

FK Željezničar se nalazi u gorućoj krizi nakon gubitka licence za nastupe u UEFA takmičenjima 2019. godine kada je klub ostao bez već planiranog milionskog iznosa.

Diglisić će kao možda i najveći izazov imati pronaći trenerski kadar koji će biti sposoban proizvoditi igrače kakve je tradicionalno stvarala Željina škola, ali ujedno i kroz izbor menadžmenta odbraniti uloženi kapital od mnogobrojnih “parazita”.

U klubu već rade mnogi Željini vojnici koji su praktično već godinama bez plate ipak ostali neupitno odani Grbavici.

 

Učitaj još novosti