27. 06. 2022 - 08:09
Anel Ahmedhodžić bliz Serie A!
907
Shares
Anel Ahmedhodžić bliz Serie A!

Anel Ahmedhodžić bliz Serie A!

27. 06. 2022 - 08:09
0
Shares

Među bh. reprezentativcima koji će sigurno promijeniti ovaj klub je sigurno Anel Ahmedhodžić.

Ahmedhodžić je zimus napustio Malme i otišao na posudbu u Bordeaux gdje je ispao iz Ligeu 1 te nije ostao u redovima bivšeg prvaka Francuske.

Mladom defanzivcu se ne ostaje ni u Malmeu pa njegovi agenti već intenzivno rade na sljedećem transferu.

Prema izvještajima italijanskih medija Ahmehodžić bi pomalo neočkivano mogao završiti u Seriji A i to ne u nekom od vodećih klubova.

Bh. štoper se ranije povezivao sa Atalantom, Milanom i Napolijem, a čini se da je njegova sudbina da zaigra za Speziju.

Spezia je i prošle sezone željela Zmaja, a sada je obnovila taj interes i silno ga želi dovesti u svoje redove.

Prije nekoliko dana javio mu se Blackburn kojeg predvodi legendarni Danac Jon Dahl Tomasson, a u borbu za njegov potpis uključio se i Sheffield United.

United je za Ahmedhodžića spremio ponudu od tri miliona funti. Nadaju se kako će ta cifra biti dovoljna za Malmo da pusti bh. defanzivca i vidjet ćemo hoće li do transfera zaista i doći.

Anel Ahmedhodžić ima iskustvo života u Engleskoj. Kao tinejdžer je bio član Nottingham Foresta, gdje je međutim odigrao samo jedan meč za prvi tim.

Od 2019. godine se vratio u Malmo. Postao je standardan član šveskog velikana koji ga je slao na kratkotrajne posudbe u Hobro i Bordeaux.

Francuski velikan je imao obavezu otkupa ugovora reprezentativca Bosne i Hercegovine. Ipak, kako su ispali iz Ligue 1, a zatim i izbačeni u treći rang takmičenja, ugovor je postao nevažeći i Anel je i dalje igrač švedskog tima.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti