24. 06. 2022 - 16:40
Lakersi potpisali ugovore sa sinovima Shaquillea O'Neala i...
907
Shares
Lakersi potpisali ugovore sa sinovima Shaquillea O'Neala i Scottieja Pippena

Lakersi potpisali ugovore sa sinovima Shaquillea O'Neala i Scottieja Pippena

24. 06. 2022 - 16:40
0
Shares

Los Angeles Lakersi su potpisali ugovore sa sinovima dvije NBA legende, a to su Shaquille O'Neal i Scottie Pippen, koji će očigledno dobiti nasljednike u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Shareef O'Neal će igrati za bivši klub svog oca u NBA Ljetnoj ligi, a Scotty Pippen Jr. je potpisao dvogodišnji ugovor s Lakersima nakon ovogodišnjeg NBA Drafta.

O'Nealov sin je trenirao s Lakersima prije Drafta, ali nije izabran te je igrao u NCAA organizaciji za UCLA i LSU tokom svoje dosadašnje karijere u kojoj je imao problema s povredama. Mladić je visok 211 cm, igra na poziciji centra, a sada je odlučio ući u svijet profesionalne košarke uprkos savjetima svog oca koji je želio da Shareef nastavi igrati još jednu sezonu za LSU.

"Ušao sam danas i bio sam zapanjen. Rođen sam u ovom timu, moj otac i Kobe Bryant su osvajali titule kad sam se rodio, a sada sam ja obukao opremu Lakersa. Bez riječi sam", izjavio je mladi O'Neal.

Prošle sezone je odigrao 14 utakmica s prosjekom od 2,9 poena, 2,1 skokom i 9,2 minute.

Shareef se čini samouvjerenim.

"Riječ 'pritisak' nemam u svom vokabularu. Pritisak pravi dijamante, ali ja mislim da otac i ja imamo potpuno drugačiju priču. Prošao sam stvari koje on nije, on je bio prvi pick na draftu, a ja sam morao proći mnogo toga da bih došao ovdje", dodao je O'Neal.

Pippenov sin je potpisao dvogodišnji ugovor s Lakersima te može igrati za NBA tim, ali i za ekipu koja se takmiči u G League. Dvadesetjednogodišnji košarkaš nije izabran na draftu nakon nastupa za Univerzitet Vanderbilt gdje je imao prosjek od 20,3 poena i 4,5 asistencija po utakmici. Uprkos dobroj statistici, mlađi Scotty nije izabran zbog visine, a skauti sumnjaju u njegov atletizam.

Učitaj još novosti