23. 06. 2022 - 15:46
Selektor Adis Bećiragić uoči nastavka kvalifikacija: Velike...
907
Shares
Selektor Adis Bećiragić uoči nastavka kvalifikacija: Velike promjene samo bi naštetile ekipi

KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BiH

Selektor Adis Bećiragić uoči nastavka kvalifikacija: Velike promjene samo bi naštetile ekipi

23. 06. 2022 - 15:46
0
Shares

Najbolja košarkaška selekcija naše zemlje nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Zmajeviu će 1. i 4. jula gostovati Češkoj i ugostiti Bugarsku čime završavamo ovu fazu kvalifikacija.

Na Ilidži je danas održana press konferencija na kojoj su se medijima obratili novi selektor Adis Bećiragić, te reprezentativci Miralem Halilović i Džanan Musa.

- Ulazimo u težak period, ali nadam se da ćemo javnost zadovoljiti igrom. Neće biti promjena, svaki trener ima svoje shvatanje igre, tako da bi bilo kakve promjene bile samoubistvo. Ovo je grupa dobrih momaka, igraju kvalitetno. Ubacit ćemo nešto malo da iznenadimo protivnika. Neću mijenjati roster.  Razmišljamo i o protivnicima, imamo skaute u Češkoj. Satoranski će igrati, takve informacije imamo. Mislim da će svi biti i veoma kvalitetna je to reprezentacija. Sa Satornaskim oni igraju drugačiju košarku. Ako ih ne budemo pretukli, nećemo ih dobiti. Sve filozofije padaju u vodu, ističe Bećiragić.

Kapiten Miralem Halilović je rekao:

- Pokušat ćemo se spremiti što bolje za dvije jake utakmice. Češka je odlična ekipa, Bugarska će biti jača za neke ozbiljne igrače. Idemo odigrati najbolje što možemo. Imamo motiv, novi selektor je tu. Ko god je selektor ti se iz utakmice u utakmicu dokazuješ, rekao je Halilović.

Džanan Musa je dodao:

- Hvala svima što nam pružate podršku. Čekaju nas teške utakmice. Ona prva dva meča su ništa kako će biti sada. Mentalno smo spremni, zaključio je Musa.

Učitaj još novosti