23. 06. 2022 - 14:04
SPASIOCI UOPĆE NISU REAGOVALI, A ONA JOJ SE SPASILA ŽIVOT...
907
Shares
SPASIOCI UOPĆE NISU REAGOVALI, A ONA JOJ SE SPASILA ŽIVOT Oglasila se Andrea:

BUDIMPEŠTA

SPASIOCI UOPĆE NISU REAGOVALI, A ONA JOJ SE SPASILA ŽIVOT Oglasila se Andrea: "Uplašili smo se, vidjela sam da ne diše"

23. 06. 2022 - 14:04
0
Shares

Američka plivačica Anita Alvarez onesvijestila se tokom nastupa i potonula je na dno bazena, ali je njen trener Andrea Fuentes reagovala ekspresno. 

Naime, tokom takmičenja u sinhronom plivanju Andrea je izgubila svijest i počela da tone, a munjevito je reagovala njena trenerica, Špankinja Andrea Fuentes. Ona je uskočila u bazen, zaronila i maltene sa dna kupališta izvukla onesvještenu takmičarku. U razgovoru za špansku Marku, Andrea je opisala cijelu situaciju.

- Uplašili smo se svi. Morala sam da uskočim u bazen, jer spasioci nisu reagovali. Kada sam vidjela da ne diše, baš sam se prestravila. Dobra vijest je da je sada sve u redu i da se Anita dobro osjeća - rekla je Andrea.

3072099-profimedia0701928481-ff

Foto: Profimedia

Fuentes koja je istakla da Anita nije disala.

- Dobro sam se uplašila, morala sam da ronim jer spasioci to nisu uradili. Uplašila sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada se osjeća odlično.

-Naš sport nije različitih od ostalih, samo je u bazenu. Idemo do limita i nekada ga otkrijemo. Nekada zaboravljamo da se ovo dešava. Maraton, biciklizam, svuda smo vidjeli slične scene u kojima se sportisti trude, nekada ne uspiju, a nekada im je potrebna i pomoć.

3072109-2-ff

Foto: AP

Američki tim je kasnije saopštio da ovo nije prvi put da se to dešava Aniti, jer se nešto slično dogodilo prošle godine tokom kvalifikacionih treninga na jednom od takmičenja. Ona je sada van životne opasnosti i narednih dana će uradtiti niz ispitivanja kako bi se utvrdilo zašto joj se ovo dogodilo u dva navrata tokom godinu dana.

Učitaj još novosti