22. 06. 2022 - 10:56
Srpski mediji: Nerealno je šta Mamićev Dinamo radi. Ovo je...
907
Shares
Srpski mediji: Nerealno je šta Mamićev Dinamo radi. Ovo je pomicanje granica

REGION

Srpski mediji: Nerealno je šta Mamićev Dinamo radi. Ovo je pomicanje granica

22. 06. 2022 - 10:56
0
Shares

Boško Šutalo (22) novi je igrač Dinama. Odlični branič, koji može igrati i stopera i desnog beka, stigao je iz Atalante za odštetu između tri i četiri milijuna eura. Nakon što je odradio liječnički pregled s hrvatskim prvakom potpisao je ugovor na pet godina.

Šutalo je zadnje dvije godine bio član Atalante, koja ga je u siječnju 2020. kupila od Osijeka za četiri milijuna eura. Za klub iz Bergama odigrao je 16 utakmica i zabio jedan gol, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Veroni, za koju je odigrao 25 utakmica. Kao junior bio je član Splita, u koji je došao iz rodnog Metkovića.

Dinamo je tako odradio i treći veliki transfer ovog ljeta iako prijelazni rok još praktički nije ni počeo. U Maksimir je prvo kao slobodan igrač stigao Josip Drmić, a za 2.2 miliona kupljen je Robert Ljubičić iz bečkog Rapida. Dolaskom Šutala Dinamo je doveo po jednog igrača u svakoj liniji,pa trener Ante Čačić sad na raspolaganju ima strašno širok i kvalitetan kadar.

Srbi se dive Dinamovom haranju tržištem
Posljednji u nizu Dinamovih transfera dobio je veliki publicitet u Srbiji. Tamošnji mediji dive se umješnosti hrvatskog prvaka na tržištu. Telegraf pod naslovom "Dinamo Zagreb pomiče granice  transfera na Balkanu: Stigao stoper iz Atalante za 4.000.000 eura" piše:

"Nerealno je sve ovo što klub iz Zagreba radi. Dinamo je doveo treće ljetno pojačanje. Stoper Atalante, koji je prethodne sezone igrao u Veroni, stigao je u Zagreb u transferu vrijednom 4.000.000 eura, te predstavlja drugo najveće pojačanje u povijesti kluba."

"Nerealno je sve ovo što Dinamo radi"
Telegraf dodaje: "Šutalo je bio velika želja Dinama, a Modri su na sve načine pokušavali sniziti cijenu i dobiti veliko pojačanje, međutim, klub iz Bergama bio je imun na sve napade i ostao pri svojoj prvobitno zamišljenoj cijeni."

Blic je vijest o novoj kupnji prvaka Hrvatske naslovio "Zagreb na nogama: Dinamo uradio drugi najveći transfer u povijesti kluba". U tekstu piše:  "Boško Šutalo, mladi reprezentativac Hrvatske, vraća se u domovinu, bruje talijanski mediji. Taj transfer iz Atalante koštat će "modre" čak četiri miliona eura, što će biti drugi najveći u klupskoj povijesti.

"Mamić zna namirisati bisere"
Hrvatski prvak je više od Šutala izdvojio samo za Marka Roga kada je prelazio iz Splita za pet milijuna eura u sezoni 2015/2016. Šutalo važi za jednog od najtalentiranijih nogometaša Hrvatske i ovaj potez nije neočekivan, posebno što Zdravko Mamić zna da namirisati bisere."

Učitaj još novosti