21. 06. 2022 - 16:49
KAKVA ŠTETA Dea Herdželaš propustila dvije meč lopte i ispala...
907
Shares
KAKVA ŠTETA Dea Herdželaš propustila dvije meč lopte i ispala iz kvalifikacija Wimbledona

NAJBOLJA BH. TENISERKA

KAKVA ŠTETA Dea Herdželaš propustila dvije meč lopte i ispala iz kvalifikacija Wimbledona

21. 06. 2022 - 16:49
0
Shares

Prvo kolo kvalifikacija protivnica bh. teniserki bila je Jaimee Fourlis, a dva i po sata tenisa bh. teniserka poražena je 2:1 u setovima (7:5; 6;7; 6:4).

Australijanka je napravila prvi break u trećem gemu prvog seta, ali Herdželaš odmah odgovara re-breakom. Uslijedila su dva gema gdje su obje teniserke imale “mirnu ruku” i sigurno odservirale u svoju korist.

Fourlis novi break pravi u sedmom gemu, ali identičan scenarij kao i na početku seta, Sarajka odgovara drugi re-breakom. Pri rezultatu 6:5 za našu teniserku, Herdželaš je napala servis Australijanke i iskoristila prvu set loptu, te riješila prvi set u svoju korist 7:5.

Drugi set nešto drugačiji, na prvi break čekalo se do osmog gema, kada Herdželaš pravi break, ali ga ne potvrđuje. Dea propušta dvije meč lopte, nakon čega Fourlis pravi re-break i ostaje u meču smanjivši na 5:4. A potpuni povratak u meč 22-godišnja teniserka iz Melbournea pravi u 10 gemu drugog seta kada dolazi do 5:5.

Drugi set na kraju je otišao u tie-break. Jaimee pravi prva mini-break, a onda veže dva dobra servisa i dolazi do 3:0. Dea  uzvraća i dolazi do 3:3. Ali poslije toga Australijanka pravi još jedan mini-break i dolazi do 7:4 u tie-breaku drugog set (6;7).

Treći set Fourlis je napravila break u drugom gemu, ali Dea je odmah uzvratila i izjednačila na 2:2. Ipak naša teniserka nije uspjela održati koncentraciju u trećem setu i Fourlis koristi prvu meč loptu u 10. gemu trećeg seta i slavi 6:4 i prolazak dalje.

Teniserka iz Australije 153. na WTA listi za protivnicu u narednoj rundi kvalifikacija imaće Nadiju Podorsku, 177. igračicu svijeta. Argentinka je u prvom kolu kvalifikacija savladala Asiju Muhammad 2:0 (6:3; 6:3).

Učitaj još novosti