19. 06. 2022 - 20:07
KAKVO FINALE, ZBOG OVOG VOLIMO RUKOMET Barcelona nakon...
907
Shares
KAKVO FINALE, ZBOG OVOG VOLIMO RUKOMET Barcelona nakon sedmeraca savladala Kielce i postala prvak Evrope, Vargas junak Katalonaca

BARCELONA ODBRANILA NASLOV

KAKVO FINALE, ZBOG OVOG VOLIMO RUKOMET Barcelona nakon sedmeraca savladala Kielce i postala prvak Evrope, Vargas junak Katalonaca

19. 06. 2022 - 20:07
0
Shares

Rukometaši Barcelone danas su u nevjerovatnom meču nakon penala u finalu pobijedili Vive Kielce sa 37:35 i uspjeli su daodbrane titulu u Ligi prvaka.

Barcelona i Vive Kielce su u dvorani u Kolnu odigrali zaista spektakularnu utakmicu, a pobjednika smo saznali tek nakon penala.

Od samog početka utakmice gledali smo izjednačen meč. Barcelona je na startu meča uspjela da ode na tri gola prednosti, ali je Kielce u samom finišu prvog poluvremena uspio da se vrati u meč.

Nakon prvog dijela Barcelona je vodila sa 14:13, a drama se nastavila i u drugom poluvremenu. Igralo se gol za gol i bilo je jasno da se pobjednik ovog finala neće tek tako lako znati.

U samom finišu regularnog dijela gledali smo pravu dramu. Barcelona je vodila sa 28:27 i bila je na korak od osvajanja Lige prvaka, ali je Kielce uspio u posljednjem napadu da zabije gol za 28:28 i odvede meč u produžetke.

I u produžecima smo gledali istu sliku. Barcelona je dva puta imala vodstvo, ali se Kielce uspjelo vratiti. Kod rezultata 30:30 Barcelona je promašila svoj napad, a Kielce je to itekako znalo da iskoristi i povelo je sa 31:30.

Međutim, Barcelona je već u narednom napadu vratila meč u egal i poravnala na 31:31. Do kraja drugog produžetka smo vidjeli po jedan gol na obje strane za 32:32, te smo osvajača Lige prvaka saznali tek nakon penala.

U penal seriji Barcelona je imala više sreće. Igrači Barcelone bili su precizni s linije sa sedam metara, dok su su igrači Kielcea podbacili. Jedan od igrača Kielcea je promašio penal kod rezultata 3:2 što je Barca iskoristila i na kraju je uspjela da dođe do 5:3 i velike pobjede u finalu za pamćenje. Junak je bio golman katalonskog kluba Gonzalo de Vargas koji je uspio da odbrani jedan penal.

Konačan rezultat utakmice bio je 37:35. Barcu je do pobjede vodio sjajni Gomez sa devet golova, dok su Mem i N'Guessan dodali po pet. U ekipi Kielcea istakli su se Vujović, A. Dujshebaev, D. Dujshebaev, Karalek, Kulesh i Moryto jer su svi postili po četiri gola u ovom meču.

 

Učitaj još novosti