17. 06. 2022 - 23:07
Barcelonu napustio jedan od najboljih članova čuvene La Massije
907
Shares
Barcelonu napustio jedan od najboljih članova čuvene La Massije

Barcelonu napustio jedan od najboljih članova čuvene La Massije

17. 06. 2022 - 23:07
0
Shares

Michal Zuk, 13-godišnji poljski fudbalski talenat, napustio je La Massiju, čuvenu Barceloninu školu fudbala. 

"Želim vas obavijestiti da se zbog trenutne životne situacije moja porodica za sada odlučila vratiti u Poljsku. Zato sam odlučio za sada napustiti Barcelonu kako bih bio sa svojom porodicom", napisao je Zuk na Instagramu.

Zuk je 13-godišnji igrač koji se pridružio školi Barcelone prije nekoliko godina. Tinejdžer je oduševio svojim talentom, a za La Massiju je zabio stotine golova. Poljaka su uspoređivali s Antoineom Griezmannom, a Adidas je s njim potpisao ugovor.

"Pritisak, ili možda veća očekivanja, dolaze uglavnom iz Poljske, jer je napisano nekoliko tekstova da igra za Barcelonu i dobro mu ide, pa se svi nadaju da će se probiti do prve momčadi. U tome postoji dobra vjera, ali znam šta će se dogoditi ako ne uspije. Ljudi pretpostavljaju da se mora probiti i to je to", rekao je igračev otac Mariusz u intervjuu za tamošnji Sport.pl.

U petak je Zuk najavio odlazak iz Barcelone.

"Klub je želio da ostanem, ali u mojoj životnoj dobi s tolikom udaljenošću od porodice to je nemoguće za mene. Mislim da kad ostarim i bude prilike, onda da. Fudbal je moja strast, danas imam samo 13 godina i želim živjeti sa svojom porodicom. Doći će vrijeme da živim sam. Nikad nisam mislio da bi se takav trenutak mogao dogoditi, ali život je to što jest i moraš prihvatiti ono što ti se događa. Porodici je također teško, ali moramo prihvatiti situaciju", napisao je Zuk.

"Molim vas da ne kritikujete nas, klub ili bilo koga. To je samo ono što je danas, a vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Ne opraštam se ni od koga jer želim igrati fudbal i vjerujem da će mi Bog i život dati priliku da ostvarim svoje snove ovdje ili tamo i jednog dana se vratim igrati u Španiju, zemlju koja mi je dala strast, oblikovala me i naučila fudbalu", dodao je.


Sportsporrt.ba

Učitaj još novosti