14. 06. 2022 - 21:26
Dalić: Hrvatska ide po prvo mjesto u skupini
907
Shares
Dalić: Hrvatska ide po prvo mjesto u skupini

LIGA NACIJA

Dalić: Hrvatska ide po prvo mjesto u skupini

14. 06. 2022 - 21:26
0
Shares

Hrvatska reprezentacija odradila je lipanjski ciklus Lige nacija. Izabranici Zlatka Dalića u prvoj utakmici skupine 1 elitnog ranga natjecanja izgubili su od Austrije u Osijeku (3:0), zatim remizirali s Francuskom u Splitu (1:1), pa pobijedili Dansku (1:0) i Francusku (1:0) u gostima. Selektor je gostovao u Dnevniku Nove TV.

"Jedna od mojih najdražih pobjeda. Dobiti svjetske prvake u Parizu pred 80 tisuća ljudi zbilja je sjajna stvar. Nismo puno slavili, samo smo napravili sliku da ta pobjeda ostane u povijesti. Danas smo se vratili u Hrvatsku i svatko svojim putem", rekao je Dalić.

"Bila je zaista teška situacija, poraz koji nismo očekivali", izjavio je Dalić o utakmici s Austrijom pa nastavio: "Poraz je došao u nezgodno vrijeme, bio je to najlakši protivnik na papiru. Onaj tko se poslije toga vrati protiv Danske i Francuske je zaista sjajna momčad i to je Hrvatska i napravila, a rijetko bi koja reprezentacija u tome uspjela", smatra.

Komentirao je zvižduke osječke publike nakon poraza od Austrije. "Slavonija i Osijek su uvijek sjajno podržavali reprezentaciju. Nisu zviždali navijači Hrvatske, već oni koji žele nemile scene, da se ponovni prošlost iz Saint-Étiennea i Milana, da Hrvatska igra pred praznim tribinama.

Ne mogu zabraniti zvižduke, ali moram reći da reprezentacija to ne zaslužuje. Igrači daju sve od sebe, hrvatska reprezentacija je mjesto okupljanja hrvatskog naroda, zajedništva, ponosa. Moram je zaštititi", nastavio je. "Pozitivna kritika je dobrodošla. No kod nas je neargumentirana, zločesta i to ne smetalo. Sada mi ne smeta, kritika mi čak i paše. Što ih je više, Bog mi daje više energije da budem bolji", komentirao je.

Pohvalio je Martina Erlića i Josipa Šutala, stopere koji su debitirali za Hrvatsku. "Odigrali su sjajne dvije utakmice i s pravom istaknuli svoju kandidaturu za početnih 11, ali ja ne želim nikoga otpisati. Međutim, kad se dokažeš protiv najboljih svjetskih igrača onda imaš pravo se nadati pozivu, a ja nemam pravo to ignorirati." 

U napadu je koristio Antu Budimira i Andreja Kramarića. "Dva različita tipa napadača. Budimir je sidraš koji ganja protivnika, gazi suparničke stopere i nameće se pa mu onda nedostaje snage u završnici. Kramarić više dolazi po loptu. S njima imamo tu neku raznovrsnost. Žao mi je što se Marko Livaja zarazio koronavirusom, njemu je svakako u reprezentaciji mjesto, a Bruno Petković ovisi sam o sebi."

"Imamo i na desnoj strani sjajne igrače, Pašalić i Majer rade sjajne stvari. Hrvatska ima veliku širinu. Uvijek optimist da možemo napraviti velike stvari, zajedništvo i dobar rad, da ne bude ozljeda", izjavio je izbornik. Rekao je kako Hrvatska napada prvo mjesto u skupini. Sada je druga sa sedam bodova, dva manje od Danske.

"Imamo velike šanse i mislim da će biti ključna utakmica protiv Danske u Zagrebu, šanse će nam biti ogromne ako tu utakmicu dobijemo. Ići ćemo na to, da dobijemo to, Austriju i idemo na prvo mjesto." 

"To su moje privatne stvari, bili su teški trenuci za mene, možda sad kad se osvrnem nisam trebao ići iz Osijeka, ali siguran sam da on sve ovo gleda i da je ponosan na mene", izjavio je izbornik o smrti oca.

Učitaj još novosti