13. 06. 2022 - 08:33
PRIČA KOJA JE TRAJALA ČAK 17 GODINA: Legendarni fudbaler...
907
Shares
PRIČA KOJA JE TRAJALA ČAK 17 GODINA: Legendarni fudbaler ispraznio ormarić koji mu je pripadao otkako se izgradio stadion

GIORGIO CHIELLINI

PRIČA KOJA JE TRAJALA ČAK 17 GODINA: Legendarni fudbaler ispraznio ormarić koji mu je pripadao otkako se izgradio stadion

13. 06. 2022 - 08:33
0
Shares

Nedavno je okončana jedna "priča" koja je trajala 17 godina. Teška srca, ali zajedničkim snagama donesena je odluka o odlasku.

Nakon skoro četvrt vijeka Juventus je ostao bez jednog od svojih simbola i dugogodišnjeg kapitena te pravog vođe na terenu Giorgia Chiellinija.

Chiellini koji ima 37 godina je odlučio da prestane igrati na vrhunskom nivou te će karijeru nastaviti u MLS-u, prema svemu sudeći LA Galaxyju.

Prije nekoliko dana legendarni štoper je po posljednji put posjetio Allianz stadium kao igrač i otišao do svog ormarića u svlačionici.

Otkako je novi stadion Juventusa otvoren 2011. godine Chiellini je čuvao svoje stvari u ormariću kojeg je sada potpuno ispraznio.

Sluteći po objavi na društvenim mrežama jedan od najboljih defanzivaca u historiji fudbala je to uradio sa suzama u očima.

Interesantno da je Chiellini pored ormarića stavio i torbu italijanske reprezentacije pošto se oprostio i od dresa Azzurra.

Chiellini je za 17 godina u Juventusu prošao sve. Od izbacivanja u Seriju B, do renesanse i osvojenih devet uzastopnih Scudetta.

Italijan je za Staru damu odigrao 561 meč uz ukupno osvojenih 20 trofeja, ali ne i onaj najvažniji - Ligu prvaka. Vrhunac karijere je ipak doživio u reprezentaciji Italije kada je prošle godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Učitaj još novosti