09. 06. 2022 - 14:01
Nemanja Tomašević prešao u Sarajevo: Trener praktikuje visoki...
907
Shares
Nemanja Tomašević prešao u Sarajevo: Trener praktikuje visoki presing što meni lično odgovara

POJAČANJE NA KOŠEVU

Nemanja Tomašević prešao u Sarajevo: Trener praktikuje visoki presing što meni lično odgovara

09. 06. 2022 - 14:01
0
Shares

Nemanja Tomašević je danas postao novi nogometaš Fudbalskog kluba Sarajevo.

Tomašević (22) je u Sarajevo stigao iz srbijanskog TSC-a, a sa Bordo timom je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još jednu sezonu.

"Hvala upravi što mi je ukazala povjerenje, a na meni je da na terenu ispunim očekivanja. Sarajevo je jedan od najtrofejnijih klubova na našim prostorima, ujedno i najveći. Očekivanja kluba su trofeji, dat ću sto posto od sebe. Kroz utakmice u Premijer ligi BiH znam neke igrače, trenera također poznajem i nadam se da ćemo uspostaviti dobru saradnju. On praktikuje visoki presing što meni lično odgovara", poručio je Tomašević.

Bek rođen u Istočnom Sarajevu je počeo karijeru u omladinskim kategorijama Famosa iz Vojkovića, a sa 15 godina je prešao u Crvenu zvezdu. Bio je član i srbijanskih Lokomotive, Rada i Sartida, te austrijskog Rapida i slovenskog Rudara iz Velenja.

Proslavio se u redovima tuzlanske Slobode za koju je nastupao u sezoni 20/21 nakon čega je prešao za 75.000 eura u srbijanski TSC. No, tamo se nije nametnuo te je posuđen Tuzla Cityju za koji je igrao u prethodnoj sezoni.

Zanimljivo, iako se radi o desnom beku, silom prilika je igrao u Slobodi i Tuzla Cityju na poziciji lijevog beka jer su mu konkurencija na drugoj strani bili kapiteni ekipa Amar Beganović i Ajdin Nukić. Zbog toga što je dešnjak, nije mu strana ni pozicija lijevog krila koju je također često igrao.

Učitaj još novosti