09. 06. 2022 - 12:11
POTPUNI KRAH KARIJERE Tino Sven Sušić nakon 83 odigrane minute...
907
Shares
POTPUNI KRAH KARIJERE Tino Sven Sušić nakon 83 odigrane minute ponovo ostao bez kluba

ČETVRTI OTKAZ U SAMO TRI GODINE

POTPUNI KRAH KARIJERE Tino Sven Sušić nakon 83 odigrane minute ponovo ostao bez kluba

09. 06. 2022 - 12:11
0
Shares

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Tino Sven Sušić ima samo 30 godina, a danas je četvrti put u posljednje tri godine ostao bez kluba.

Sušić je u aprilu pojačao slovenskog prvoligaša Tabor, no za ekipu iz Sežane je odigrao samo tri utakmice u kojima je sakupio ukupno 83 minute nakon čega je klub objavio da on više nije njihov igrač.

Sušić je počeo karijeru u Belgiji. Bio je član omladinskih kategorija Standard Liegea, Visea i Genka, a 2012. godine prešao u Hajduk, gdje je i postao reprezentativac naše zemlje i nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

On je 2016. godine prešao u Genk za 2 miliona, nakon jedne sezone je posuđen u Maccabi Tel Aviv nakon čega mu je karijera krenula nizbrdo.

Odigrao je devet utakmica za Maccabi, potom je kao slobodan igrač prešao u Antwerp za koji je odigrao samo dvije utakmice. Pokušao je "oživiti" karijeru u Venlu i tada je prvi put ostao bez kluba.

Nakon skoro dva mjeseca bez kluba potpisao je za Hartberg u kojem je odigrao dvije utakmice, a u februaru 2020. ga je uzelo Sarajevo.

U dresu Bordo tima je u sezonu i po odigrao 32 utakmice nakon čega je dobio otkaz i ponovo je više od mjesec bio bez kluba. Ruski Kuban ga je uzeo, a nakon devet utakmica u martu je ponovo postao slobodan igrač zbog rata u Ukrajini, nakon čega je potpisao za Tabor.

Učitaj još novosti