09. 06. 2022 - 11:03
ZAISTA STRAŠAN SASTAV Ovako izgleda najskuplja momčad svijeta....
907
Shares
ZAISTA STRAŠAN SASTAV Ovako izgleda najskuplja momčad svijeta. Vrijedi 1.38 milijardi eura, a ima i Hrvata

CIES OTKRIO

ZAISTA STRAŠAN SASTAV Ovako izgleda najskuplja momčad svijeta. Vrijedi 1.38 milijardi eura, a ima i Hrvata

09. 06. 2022 - 11:03
0
Shares

Švicarski nogometni institut CIES objavio je najnoviji popis najskupljih igrača na svijetu po svojim izračunima. CIES u obzir uzima niz faktora poput godina igrača, lige u kojoj igra i potencijalne vrijednosti u budućnosti. Prema njihovu izračunu najvrjedniji igrač na svijetu je i dalje Kylian Mbappe koji vrijedi 205.6 miliona eura, pedeset više od Erlinga Halanda.

Od svih tih igrača složila se i najskuplja postava, a u njoj je mjesto našao i Joško Gvardiol koji je nedavno proglašen najskupljim mladim stoperom na svijetu. Hrvatski reprezentativac našao je mjesto u stoperskom paru s Cityjevim igračem Rubenom Diasom. Njegov suigrač Joao Cancelo je na lijevom beku, a Trent Alexander-Arnold iz Liverpoola na desnom. Brani Gianluigi Donnarumma.

Atomska vezna linija
U veznoj liniji, vrijednoj gotovo 400 miliona eura, trojica su fenomenalnih mladih igrača. Najskuplji od njih je Pedri iz Barcelone koji vrijedi 135.1 milijun eura, nešto više od Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund. Tu je još i Phil Foden koji vrijedi "samo" 124 miliona, piše Index.hr.

Atomski napad predvodi, kao što smo rekli, Kylian Mbappe na desnom krilu. Na lijevom je strašni Brazilac Vinicius Junior koji vrijedi 185.3 miliona eura, a u špici napada ove momčadi je Erling Haland koji prema izračunu CIES-a vrijedi 152 miliona eura.

Joško Gvardiol je odigrao sjajnu sezonu u Leipzigu čija je obrana bez njega bila praktički nezamisliva. Za sjajnog hrvatskog reprezentativca već sad su zainteresirani brojni europski klubovi iako ga Leipzig ne namjerava prodati ovog ljeta.

Bit će najskuplji Hrvat
Kad se to dogodi, Gvardiol će gotovo sigurno postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Leipzig za njega neće dobiti 100 miliona eura, na koliko ga je procijenio CIES, ali bi vrlo lako mogao između 70 i 80 što će ga učiniti jednim od najskupljih braniča ikad.

Gvardiol je dosad odigrao 45 utakmica za Leipzig te je zabio dva gola uz tri asistencije. U Njemačku je stigao prošlog ljeta iz Dinama za 16 milijuna eura i čitav niz bonusa koji su dosadašnju Dinamovu zaradu podigli na 18.8 miliona. Dinamu će pripasti i 20 posto od budućeg transfera i to od razlike u odnosu na osnovnu cifru koju su Nijemci platili hrvatskom prvaku.

Učitaj još novosti