09. 06. 2022 - 09:32
TAMOŠNJI MEDIJI OTKRIVAJU: Partizan pred izbacivanjem u treći...
907
Shares
TAMOŠNJI MEDIJI OTKRIVAJU: Partizan pred izbacivanjem u treći rang srpske košarke!

VRLO MOGUĆ SCENARIJ

TAMOŠNJI MEDIJI OTKRIVAJU: Partizan pred izbacivanjem u treći rang srpske košarke!

09. 06. 2022 - 09:32
0
Shares

Košarkaškom klubu Partizan prijeti eliminacija iz AdmiralBet Košarkaške Superlige Srbije ukoliko do kraja dana ne predaju spisak igrača na koje će računati u završnici sezone domaćeg prvenstva, pišu Sportske.net.

Partizan bi sutra trebalo da igra svoj polufinalni duel sa ekipom FMP, ali prema trenutnom stanju stvari - to neće biti slučaj. Oni, za sada, i dalje odbijaju da igraju završnicu domaćeg prvenstva, što, prema Pravilniku  o takmičenju Košarkaškog saveza Srbije sa sobom nosi određene posljedice.

"Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja, u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen", stoji u Pravilniku.

Stoga, čelnici AdmiralBet Superlige u toku današnjeg dana moraju dobiti spisak igrača Partizana, a ukoliko se to ne desi, moraće da upute hitan poziv klubu koji će ga zamijeniti. Takođe, Partizan bi igrao treći rang takmičenja u narednoj sezoni, sudeći prema pravilima koja su utvrđena u septembru prošle godine, prije nego što je počela nova kampanja takmičenja pod državnim okriljem.

Učitaj još novosti