05. 06. 2022 - 23:11
Fešta u Konjicu: Slave se Dan grada i ulazak Igmana u Premijer...
907
Shares
Fešta u Konjicu: Slave se Dan grada i ulazak Igmana u Premijer ligu

GRAD NA NOGAMA

Fešta u Konjicu: Slave se Dan grada i ulazak Igmana u Premijer ligu

05. 06. 2022 - 23:11
0
Shares

Dani grada Konjica kojim se obilježava 640 godina od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima uljepšani su ulaskom Fudbalskog kluba Igman u Premijer ligu BiH i velikim koncertom Berina Buturovića u centru grada.

Fudbalski klub Igman Konjic danas je u završnici prvenstva Prve lige Federacije BiH savladao ekipu Goražda rezultatom 2:0 čime je osigurao ulazak u Premijer ligu BiH. U sklopu manifestacije Dani grada Konjica večeras je u centru Konjica, pod pokroviteljstvom Grada i P.D. Igman upriličen koncert Berina Buturovića, a plasman FK "Igman" u Premijer Ligu BiH je uz pjesmu, proslavljen vatrometom i svečanim podizanjem pehara šampiona Prve lige Federacije BiH.

Gradonačelnik Konjica u povodu osvajanja titule šampiona Prve lige Federacije BiH Fudbalskom klubu Igman uputio je čestitku u kojoj se navodi:

- Poštovani Igmanovci, upućujem vam iskrene čestitke na ovom velikom uspjehu za Fudbalski klub Igman, ali i Grad Konjic. Uprava, stručni štab, igrači, svi vi pokazali ste snagu volje i uspjeli zahvaljujući uloženom trudu, ali i podršci navijača, lokalne zajednice, kao i svakog pojedinca koji voli i živi fudbal. Kvalitet konjičkog Igmana dokazuje se svakodnevno uspjesima i rezultatima fudbalera koje je ovaj klub iznjedrio, a koji danas brane boje Bosne i Hercegovine na svjetskoj fudbalskoj sceni. Reprezentativac Smail Prevljak, najbolji je sportski ambasador našeg Grada. Iskrene čestitke Prevljaku na kvalitetnoj igri tokom nastupa reprezentacije u Helsinkiju, u meču Lige nacija. Današnja pobjeda Fudbalskog kluba Igman svojevrstan je nastavak niza uspjeha koji naši sportisti u 2022. godini postižu i sigurnim koracima idu u viši rang takmičenja. Ovo je najljepši poklon za Dan grada. Hvala vam na punim srcima večeras, hvala na ponosu i sreći koje osjećamo. Sretno u Premijer ligi BiH - kazao je gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić.

Učitaj još novosti