05. 06. 2022 - 23:14
JAVNOST JE KIVNA Zvijezda Liverpoola jedina odbija pjevati...
907
Shares
JAVNOST JE KIVNA Zvijezda Liverpoola jedina odbija pjevati englesku himnu kad igra za reprezentaciju

SJAJNI BEK NA METI KRITIČARA

JAVNOST JE KIVNA Zvijezda Liverpoola jedina odbija pjevati englesku himnu kad igra za reprezentaciju

05. 06. 2022 - 23:14
0
Shares

Fudbaleri Mađarske slavili su u 1. kolu Lige nacija u Budimpešti protiv Engleske s 1:0 pa su tako na početku ovog natjecanja izgubile sve četiri prvoplasirane ekipe sa Svjetskog prvenstva. Utakmica je obilježena kontroverzama jer su Mađari dobili kaznu zbog rasizma, no ipak su uspjeli na stadionu imati 30 hiljada gledatelja jer su mimoišli UEFA-ina pravila o kažnjavanju.

Unatoč tome što su dobili kaznu, navijači su zviždali Englezima koji su klečali prije utakmice. No Englezi su također kritizirali jednog od svojih igrača, jednog od najboljih igrača Liverpoola Trenta Alexandera-Arnolda koji, za razliku od svih svojih saigrača, nije pjevao himnu God Save the Queen.

Navijači Liverpoola općenito pokazuju revolt prema engleskim nacionalnim simbolima poput zastave, himne ili krune. Na finalu FA kupa zviždali su engleskom prijestolonasljedniku princu Williamu. Počelo je to davno, još nakon katastrofe na stadionu Hillsborough, za koji državne vlasti nisu htjele preuzeti punu odgovornost, već su okrivile navijače.

Scouseri, kako se nazivaju građani Liverpoola, nisu pretjerano zainteresirani za rezultate engleske reprezentacije, no velik broj navijača Engleske širom zemlje iskazao je nezadovoljstvo jer njihov igrač nije pjevao himnu.

 

Učitaj još novosti