05. 06. 2022 - 14:40
Osvojila Roland Garros, podržala Ukrajinu, pa doživjela salve...
907
Shares
Osvojila Roland Garros, podržala Ukrajinu, pa doživjela salve uvreda

Osvojila Roland Garros, podržala Ukrajinu, pa doživjela salve uvreda

05. 06. 2022 - 14:40
0
Shares

Sjajna poljska teniserka Iga Swiatek jučer je osvojila Roland Garros. 

Nakon finalnog meča organizatori su pripremili pozornicu na terenu s nekoliko dirljivih trenutaka. Iga Swiatek se pojavila na pozitnici i nije mogla sakriti suze slušajući himnu Poljske, a nakon toga je održala govor. 

Novinari ruskog portala Tsargrad TV predstavili su svoju verziju događaja. Oni pišu o "sramoti u Roland Garrosu", navodeći da Swiatek podržava Ukrajinu tijekom "ruske oslobodilačke operacije".

Rusi kažu da su Cori Gauff, Igina protivnica, i uručitelji trofeja bili "natjerani" na aplauz reakcijom navijača.

Ovo nije prva manipulacija ovog tipa od strane ruskih medija. Nedavno je portal Sport.ru cenzurisao izjavu poljske teniserke, zamijenivši riječ "rat" riječju "specijalna operacija". Osim toga, novinari nisu citirali dio govora Poljakinje, u kojem je govorila o podršci Ukrajini.

Inače, pobjeda Ige Swiatek na French Openu bila je njezina 35. pobjeda u nizu, čime je izjednačila rekord Venus Williams iz 2000. godine. Nakon još jednog trijumfa Poljakinja će imati zasluženi odmor koji, međutim, neće dugo trajati.

Ona će u junu igrati dva sljedeća turnira. Liderka WTA ljestvice sudjelovat će na WTA 500 turniru u Berlinu koje počinje 13. juna. Krajem mjeseca Swiatek će igrati i na Wimbledonu, a početak turnira zakazan je za 27. juni. 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti