03. 06. 2022 - 20:21
Poznati Brazilac jednim udarcem završio srbijansku zvijezdu:...
907
Shares
Poznati Brazilac jednim udarcem završio srbijansku zvijezdu: Niko ne ustaje nakon ovakvog udarca

Poznati Brazilac jednim udarcem završio srbijansku zvijezdu: Niko ne ustaje nakon ovakvog udarca

03. 06. 2022 - 20:21
0
Shares

Srbijanski kickboxer Rade Opačić (25) doživio je poraz na današnjoj One Championship priredbi u Singapuru. Njega je u prvoj rundi udarcem u tijelo nokautirao iskusni Brazilac Guto Inocente.

Zbog ranijih nastupa i mladosti Opačića su mnogi vidjeli kao favorita protiv 36-godišnjeg brazilskog borca. Međutim, prekaljeni Inocente je prošao kroz brojne ratove i to je pokazao u ovom meču.

Opačić je bio bolji borac sve do nokauta. Uslijedio je žestok udarac u tijelo, Rade je pao i bilo je jasno da od nastavka meča neće biti ništa.


Sudija je prekinuo borbu, proglašena je pobjeda brazilskog borca koji ostvario drugu pobjedu u One Championshipu otkako je početkom godine potpisao ugovor s ovom poznatom promocijom.

"Na svom sam vrhuncu. Znam da me niko ne može pobijediti u bilo kojoj disciplini. Nadam se da će mi dati borbu za titulu", poručio je Inocente.

Guto Inocente je u bogatoj karijeri odradio 50 borbi. Čak 40 ih je dobio, od toga 19 nokautom, a borio se s velikim imenima u Gloryju kao što su Rico Verhoeven, Jamal Ben Saddik, Benjamin Adegbuyi, Hesdy Gerges.

Pored kickboxing karijere uporedo gradi i MMA karijeri i tamo je na omjeru od 10 pobjeda i šest poraza.

S druge strane Rade Opačić je izgubio svoj prvi meč u One Championshipu. Prekinut je niz od četiri uzastopne pobjede i sada je srbijanski borac na omjeru od 16 pobjeda i šest poraza.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti