03. 06. 2022 - 14:15
Čilić danas igra za veliko finale Roland Garrosa. Evo gdje...
907
Shares
Čilić danas igra za veliko finale Roland Garrosa. Evo gdje gledati meč

PARIZ

Čilić danas igra za veliko finale Roland Garrosa. Evo gdje gledati meč

03. 06. 2022 - 14:15
0
Shares

Marin Čilić će danas pokušati izboriti finale Roland Garrosa, svoj prvi meč za naslov na nekom od četiri najveća turnira od 2018. i finala Australian Opena. Protivnik u polufinalu pariškog Grand Slama mu je Casper Ruud.

Čilić je i dosad bio upisan u povijest kao jedini Hrvat s polufinalima na tri različita Grand Slam turnira, a sada je podvig poboljšao tako što je postao jedini s polufinalima na sva četiri Grand Slama. Ostvario je i zavidan uspjeh na svjetskoj razini. Postao je tek peti aktivni igrač s polufinalima na svim Grand Slam turnirima. Preostala četvorica su Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal i Andy Murray.

Bilo je pitanje u kojem terminu će igrati Čilić i Ruud, ali organizatori su ostvarili želju Rafaela Nadala, koji je objavio da bi igrao po danu. Tako će on i Alexander Zverev prvo polufinale na terenu Phillipe-Chartier igrati od 14:45 sati.

Čilić, 23. na ATP listi, i Ruud, osmi tenisač svijeta, svoje polufinale igraju nakon spomenutih, i to najranije od 17:30. Čilić i Ruud do sada su igrali dva puta, a u oba meča pobijedio je Norvežanin - prije dvije godine u Rimu te prošle godine u Torontu.

Ipak, Ruud dosad na Roland Garrosu nije uspio proći dalje od trećeg kola, a sada je do polufinala došao a da za suparnika nije imao tenisača iz top 10. Meč s Čilićem izborio je nakon tri sata i 20 minuta protiv Holgera Runea sa 6:1, 4:6, 7:6 (2), 6:3.

Učitaj još novosti