30. 05. 2022 - 20:41
Bivši golman Chelseaja napravio zavidnu MMA karijeru, u subotu...
907
Shares
Bivši golman Chelseaja napravio zavidnu MMA karijeru, u subotu je sjajnom polugom slavio u KSW-u

RICARDO PRASEL

Bivši golman Chelseaja napravio zavidnu MMA karijeru, u subotu je sjajnom polugom slavio u KSW-u

30. 05. 2022 - 20:41
0
Shares

Proteklog vikenda u Poljskoj je KSW održao svoj 70. event, a na njemu je učestvovao i bivši golman Chelseaja.

Radi se o Ricardu Praselu, nekada talentovanom golmanu, koji je fudbalsku karijeru morao okončati u 21. godini zbog teške povrede kuka. Prasel je s 18 godina potpisao je Chelsea kao veliki talenat, ali zbog pomenute povrede nije mogao napraviti ozbiljniju karijeru. Nakon povrede kuka počeo se baviti jiu-jitsom, a onda je napravio tranziciju u MMA.

prasel1-1024x571

Napravio je dosta dobru karijeru u ovom borilačkom sportu, a u subotu je sjajnom polugom na nozi savladao Daniela Omielanczuka na svom drugom meču u KSW-u. Prethodno je savladao Michala Kitu.

Inače, bori se Prasel u teškoj kategoriji i ima otprilike 108 kilograma. Pogledajte kako je slavio protiv Poljaka OVDJE!

Prvi profesionalni meč u MMA imao je Prasel već 2012. godine (godinu nakon okončanja fudbalske karijere) kad je pobijedio Lucasa Rocka na Toyota Cupu, a uspio je i nakon toga nizati trijumfe i stići do skora od čak 9-0.

Zanimljivo je da mu je pobjedničku seriju prekinuo poznati hrvatski borac Ante Delija, koji ga je savladao na Rizinu 2018. godine, ali nije to pokolebalo Prasela.

Trenutno je na omjeru od 13 pobjeda i samo 3 poraza. Pokušao se domoći i UFC-a preko Dana White's Contender Seriesa prije tri godine, ali tamo ga je nokautirao Don'Tale Mayes.

Učitaj još novosti