22. 05. 2022 - 12:00
Disciplinska komisija NS BiH kaznila FK Željezničar, sporna je...
907
Shares
Disciplinska komisija NS BiH kaznila FK Željezničar, sporna je bila i podrška za Mahmuljina

Disciplinska komisija NS BiH kaznila FK Željezničar, sporna je bila i podrška za Mahmuljina

22. 05. 2022 - 12:00
0
Shares

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Željezničar zbog "nastupa" Manijaka na gostovanju Tuzla Cityju.

U 28. kolu Premijer lige BiH Željezničar je gostovao Tuzla Cityju i tu su Plavi tradicionalno imali veliku podršku navijača.

Međutim, na sjednici Disciplinske komisije odlučeno je da se Željezničar kazni s 2.000 KM i zabranom odlaska navijača na prvo gostovanje nakon što odluka postane pravomoćna.

"FK Željezničar izriče se novčana kazna u iznosu od 2.000 KM i kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili Kup utakmice pred svojim gledaocima na gostujućoj utakmici, u skladu sa članom 59. stavovima 3. i 6. i članom 80. stavom 1. tačkom c) (Neredi na stadionu i rasizam i drugi oblici diskriminacije), a zbog prekršaja počinjenih na prvenstvenoj utakmici 28. kola Premijer lige BiH koja je odigrana dana 30. aprila 2022. godine na stadionu Tušanj protiv Tuzla Cityja (0:0). FK Željezničar dužan je uplatiti novčanu kaznu na račun FSBiH u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti odluke. Kazna zabrane igranja jedne prvenstvene ili Kup utakmice pred svojim gledaocima na gostujućoj utakmici teče od dana pravosnažnosti ove odluke", stoji u odluci Nogometnog saveza BiH.

U medijima su se pojavile informacije da je Željezničar kažnjen jer su navijači pružili podršku nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije BiH koji je drugostepenom presudom Suda BiH osuđen je na osam godina zatvora.

Kontaktirali smo komesara za takmičenje u Premijer ligi BiH Željka Radonju koji nam je poručio da je to jedan od razloga za kaznu Željezničara.

"Imali su sukob s policijom, imali su nekoliko neprimjerenih transparenata, tako da je sve objedinjeno i dobili su kaznu 2.000 KM. Imaju i jednu utakmicu zabrane gostovanja, ali ne znam da li će se žaliti pa se još ne zna hoće li kazna važiti za Tuzlu i gostovanje Slobodi", rekao je Radonja za Klix.ba.

Odluka o zabrani odlaska na gostovanje navijačima Željezničara važit će nakon što postane pravomoćna. Odnosno, ukoliko Željezničar uloži žalbu i odluka ne bude donesena do gostovanja Slobodi naredne sedmice, Plavi će moći igrati pred svojim navijačima.

Učitaj još novosti