21. 05. 2022 - 08:08
Rangnick otkrio šta ga je najviše razočaralo u Manchester Unitedu
907
Shares
Rangnick otkrio šta ga je najviše razočaralo u Manchester Unitedu

Rangnick otkrio šta ga je najviše razočaralo u Manchester Unitedu

21. 05. 2022 - 08:08
0
Shares

Njemački stručnjak Ralf Rangnick završava epizodu privremenog trenera Manchester Uniteda. 

On je u novembru naslijedu užarenu klupu od norveškog trenera Ole Gunnara Solksjaera, ali nijedan zacrtani cilj nije uspio ispuniti.

Tim je ispao iz domaćih kupova, Lige prvaka, a kroz ligu nije izboreno učešće u njoj iduće sezone, pa se boravak Nijemca na Old Traffordu može ocijeniti kao neuspješan.

Rangnick će svoj posljednji meč na klupi odigrati u nedjelju, protiv Crystal Palacea. Uoči ove utakmice napravio je kratki "rendgenski snimak" svog mandata na  i otkrio svoje najveće razočarenje.

"Od utakmice s Atleticom (u Ligi prvaka, op. a) nismo uspjeli pronaći formu. To je povezano sa samopouzdanjem, ali i sa mentalitetom i timskim duhom. Za mene je ovo najveće razočaranje, što nismo uspjeli razviti ovaj duh. To je najveći problem", rekao je Rangnick.

Rangnick je odradio 28 utakmica na klupi Manchester Uniteda, pobijedivši u 11, devet remija i osam poraza.

Naredni izazov za njega bit će mjesto selektora reprezentacije Austrije.

"Oduševljeni smo što smo osigurali usluge Ralfa Rangnicka, međunarodnog fudbalskog stručnjaka. Svi smo uvjereni da je on pravi čovjek i da će njegova vizija učiniti da se reprezentacija i savez razvijaju", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Austrije, Gerhard Milletich. 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti