20. 05. 2022 - 16:52
"Mrzim čuvati igrače kao što je Lautaro Martinez, dajte mi...
907
Shares

"Mrzim čuvati igrače kao što je Lautaro Martinez, dajte mi radije Zlatana Ibrahimovića"

20. 05. 2022 - 16:52
0
Shares

Defanzivac Spezije na posudbi iz Sassuola i novi hrvatski A reprezentativac Martin Erlić živi najbolje svoje mlade dane karijere.

Odradio je sjajnu proteklu sezonu zahvaljujući kojoj je zaradio poziv selektora Zlatka Dalića za junske izazove A reprezentacije, a na startu tekuće sezone vratit će se u matični klub i pokušati se nametnuti za udarni sastav.

Proteklih godinu dana proveo je u Speziji, a sad se sprema za oproštajnu utakmicu protiv Napolija:

“Osigurali smo opstanak u ligi i sad se malo lakše diše. Jako nam je drago što smo to uspjeli i bio bi mi san zabiti Napoliju u zadnjem kolu. Dat ću sve od sebe, borit ću se za svaku loptu i nadam se zatvoriti sve prilaze našem golu“, rekao je Martin Erlić.

“La Spezia je prekrasan grad pokraj mora. Živite dobrim i mirnim životom“, pohvalio je svoje domaćine 24-godišnji Zadranin, koji iako mlad, već lagano postaje rutiner na Čizmi. Godinama već prikuplja iskustvo igranja u talijanskom nogometu, a za lokalne novine otkrio je koga najviše mrzi vidjeti sa suprotne strane.

“Najteže mi je igrati protiv igrača kao što su Dries Mertens i Lautaro Martinez, koji su jako brzi na otvorenom prostoru. Igrači poput Zlatana, Immobilea ili Zapate mi je lakše čuvati jer su visoki kao ja“, otkriva 192 centimetra visoki branič.

Dalić koji je na zadnjem okupljanju eksperimentisao s trojicom u odbrani pozvao ga je zbog njegove forme, kvaliteta, ali i činjenice što je navikao miksati između sistema s trojicom i četvoricom u odbrani.

"Gotovo cijelu svoju karijeru igrao sam s četvoricom u zadnjoj linji, odbrana s trojicom je zanimljivo igrati jer moraš stajati blizu svog čovjeka, ali imaš prilike više igrati s loptom. No, naviknut sam više na četvoricu“, priča Erlić, koji je probao nekoliko nivoa talijanskog nogometa.

Nije imao lak put probijajući se iz Parmine "primavere“ do Serie A.

"Kad kao klinac dođeš u Serie C nije ti lako jer želiš više, ali savjetujem sve mlade igrače koji će ići mojim putem da je to zapravo sjajno iskustvo. Osjećao sam se puno zreliji kad sam prošao taj nivo talijanskog nogometa“, ispričao je Erlić pa za kraj otkrio nešto više o sebi.

"Zašto nosim broj 28? Kad sam bio u Sassuolu, trenirao sam s Paolom Cannavarom, puno mi je pomogao. Kad sam bio u Sudtirolu na posudbi, uzeo sam taj broj njemu u čast i još ga nosim.“

"Privatno se najviše družim s Provedelom, Zovkom, Nikolaouom, ali i s Maggioreom i Bastonijem.“

"Najdraže jelo? Ragu, mogao bi ga uvijek jesti.“

 

Gol

Učitaj još novosti