20. 05. 2022 - 16:34
Edin Terzić se vraća na klupu Borussije Dortmund
907
Shares
Edin Terzić se vraća na klupu Borussije Dortmund

Edin Terzić se vraća na klupu Borussije Dortmund

20. 05. 2022 - 16:34
0
Shares

Borussia Dortmund je objavila da dosadašnji trener Marco Rose neće nastaviti s rad timom sljedeće sezone, a njemački mediji pišu da je mladi stručnjak porijeklom iz BiH Edin Terzić glavni kandidat za novog trenera Milionera.

Klub iz Dortmunda je pomalo iznenađujuće potvrdio da se nakon samo jedne godine rastaje sa Roseom koji je Borussiju vodio do drugog mjesta u Bundesligi.

"To je rezultat intenzivne analize sezone u četvrtak, koja je osim Rosea uključivala i Hans-Joachima Watzkea, Michaela Zorca, Sebastiana Kehla i Matthiasa Sammera", navodi se u objavi Milionera.

"Ovaj dan nikome od nas nije lak, jer uzajamno poštovanje svih nas je bilo, jeste i ostaje veliko. Nakon sezone koja iz raznih razloga nije bila zadovoljavajuća, shvatili smo da nismo pružili maksimum naših mogućnosti u mnogim područjima", kaže Hans-Joachim Watzke.

Istovremenom, njemački mediji su uvjereni da će Borussija na klupu vratiti Edina Terzića.

Podsjetimo, Terzić je već preuzeo klupu Dortmunda u decembru 2020., nakon smjene Luciena Favrea. Mladi trener predvodio je BVB do osvajanja Kupa protiv RB Leipziga prošle sezone, nakon čega je u klubu ostao na poziciji tehničkog direktora.

Učitaj još novosti