20. 05. 2022 - 09:51
STVARI SU SE NAGLO PROMIJENILE OVE SEDMICE Marca: U Realu je...
907
Shares
STVARI SU SE NAGLO PROMIJENILE OVE SEDMICE Marca: U Realu je sve veća zbunjenost i nervoza

DA LI ĆE IPAK OSTATI U PARIZU?

STVARI SU SE NAGLO PROMIJENILE OVE SEDMICE Marca: U Realu je sve veća zbunjenost i nervoza

20. 05. 2022 - 09:51
0
Shares

Real Madrid već dugo radi na dovođenju Kyliana Mbappéa (23) iz PSG-a. Sjajnom Francuzu istječe ugovor krajem juna i Real mjesecima kotira kao najveći favorit za njegovo dovođenje.

S druge strane, PSG se ne predaje u toj utrci pa svom ofanzivcu u nekim kombinacijama nudi i da bude kapetan te da utječe na slaganje sportske politike kluba. 

Donosio bi odluke i na razini sportskih direktora. Njega bi se pitalo o budućnosti aktuelnog trenera Mauricija Pochettina, kao i o odluci koga bi klub trebao dovesti bude li mu dao otkaz. Također, Mbappe bi odlučivao i s kojim igračima želi igrati u momčadi. To sve natjeralo je Francuza da još jednom promisli što dalje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Marcin novinar Mario Cortegana piše da su u Realu zbunjeni Mbappéovim potezima. Naime, Francuz bi u nedjelju trebao objaviti u kojem će klubu nastaviti karijeru. S Realom ima dogovor po kojem bi trebao dobiti 130 miliona eura odmah čim potpiše ugovor.

Cortegana piše da je Mbappé navodno rekao "da" Realu, a onda je zbunio odlukom da se ponovno sastane s PSG-om i krene u nove pregovore oko ostanka u Parizu. U Realu to nisu očekivali i stoga u Madridu raste nervoza. 

Mbappéova majka nakon svega nazvala je čelnike Reala i obavijestila ih kako Kylian i dalje razmišlja. Sada u Realu sumnjaju u to da bi Mbappé mogao ostati u PSG-u još godinu ili dvije, a nakon toga otići u Real. Stvari su se ove sedmice toliko promijenile da su u PSG-u više nego ikad sigurni da će Mbappé ostati u klubu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Podsjetimo, prije četiri dana govorio je o svojim planovima: "Ne mogu reći ništa o svojoj budućnosti, ali znat ćete sve vrlo brzo. Skoro sve je odlučeno. Ovo nije pravi trenutak da govorim o svojoj budućnosti, ali da, moja odluka je skoro donesena. Službeno ću objaviti svoju odluku o budućnosti prije nego što se priključim francuskoj reprezentaciji u junu."

Učitaj još novosti