20. 05. 2022 - 09:39
Vasa Micić pred Delijama poveo grobarsku pjesmu: Svi dijele...
907
Shares
Vasa Micić pred Delijama poveo grobarsku pjesmu: Svi dijele ovaj snimak poslije rušenja Olimpijakosa

BEOGRAD

Vasa Micić pred Delijama poveo grobarsku pjesmu: Svi dijele ovaj snimak poslije rušenja Olimpijakosa

20. 05. 2022 - 09:39
0
Shares

Srpski košarkaš Vasilije Micić obilježio je polufinale fajnal-fora Evrolige, jer je trojkom uz zvuk sirene donio pobjedu svom Efesu nad Olimpijakosom (77:74)!

Micić je na taj način oduševio košarkaški svijet, ali i veliki broj srpskih navijača. Čak i Partizanovih, iako je plej svojevremeno igrao u Crvenoj zvezdi.

Razlog za to svakako je situacija iz 2016. godine kada je Micić na proslavi titule sa Zvezdom slučajno zapjevao grobarsku pesmu. Okupljeni navijači su tada bili u nevjerici kada je umjesto Zvezdine pjesme poveo - ''Da volim crno-bele''.

Brzo je shvatio šta je uradio i odmah se zaustavio, i zatim poveo pjesmu navijača Zvezde, ali već je bilo kasno. Da li je na to uticao alkohol, pošto je imao pivo u ruci i očigledno je bio pod "gasom", ili je jednostavno pomiješao melodije zbog igranja derbija svaka dva dana, to nikada nećemo saznati.

Međutim, Grobarima je to očigledno bilo dovoljno da Micića godinama unazad "svojataju" kao da je njihov, te su i zbog toga mnogi od njih bili sretni što je upravo Vasa srušio Zvezdin bratski klub.

Inače, sam Micić je poslije utakmice rekao:

- Nisam video odmah da je ušla, onog momenta kada sam ugledao samo sam osetio neki hladan osećaj, Interesantna utakmica sve vreme. Imali smo sreću jer je Šejn Larkin bio raspoložen na početku, održavao nas je u meču. U jednom trenutku se priključio Elajdž Brajant da nas održi smirenim bez obzira na njihovu publiku. Mi smo već igrali pre ovakvim navijačima, što u mečevima sa Galatasarajem, što sa Fenerbahčeom. Bilo je prelepo igrati pred njihovim navijačima, ali imali smo i mi našu skromnu grupicu.

Učitaj još novosti