20. 05. 2022 - 08:19
Pablo Laso blista poslije pobjede nad Barsom: "Beograd će mi...
907
Shares
Pablo Laso blista poslije pobjede nad Barsom:

EVROLIGA

Pablo Laso blista poslije pobjede nad Barsom: "Beograd će mi zauvijek biti u srcu"

20. 05. 2022 - 08:19
0
Shares

Košarkaši Reala plasirali se u finale Fajnal-fora Evrolige pobedom nad najvećim rivalom, ekipom Barselone rezultatom 86:83.

Pablo Laso, iskusni španski stručnjak, bio je veoma raspoložen na konferenciji nakon meča, a kako i ne bi kada su njegovu ekipu mnogi otpisali i prije meča.

- Čestitam igračima na pobjedi. Dali smo sve od sebe, igrali protiv sjajnog tima. U drugoj četvrtini smo igrali loše par minuta i ubili su nas. Prva je bila dobra, treća i četvrta solidne. Barselona je sjajan tim. Zato je imala prednost na poluvremenu. Sretan sam što su igrači razumjeli plan utakmice. Nismo se predavali, borili se, tražili najbolje situacije na oba kraja i pobijedili.

Objasnio je i šta je najbitnije za jednu ekipu, iako mnogi misle da je to samo krajnji rezultat.

- Nije bitno da li dobijate ili gubite. Pablo nije veliki zato što pobjeđuje ili loš kada gubi. Moramo da jačamo tim. Pokazali smo da možemo 40 minuta da igramo u dobrom ritmu. To nam je potrebno na svakom meču. Sjećam se da smo u Beogradu izgubili od Zvezde, promašivali smo šuteve, nije mi bilo drago, ali uradili smo dosta dobrih stvari. Moraš da pogađaš šuteve da bi pobjeđivao. Moramo da igramo dobru košarku, to je najvažnije. Da igramo odbranu, hvatamo skokove, asistiramo, pravimo blokove. To je sjajna stvar kod košarke.

Za kraj, lijepe reči o prijestonici Srbije.

- Poštujem ovaj grad, iznedio je veliki broj igrača i košarkaški je grad. U košarci sam odavno i svaki dolazak u Beograd je poseban. BIli smo prvaci ovdje, opet igramo finale. Nema sumnje da će mi Beograd biti u srcu.

Za evropski tron, koji je Laso već osvojio u Beogradu sa Realom 2018. godine, boriće se protiv Efesa u subotu od 19 sati.

Učitaj još novosti