19. 05. 2022 - 18:25
DYBALA ZAVRŠIO SVOJU KARIJERU U JUVENTUSU, PA SPOMENUO OVAJ...
907
Shares
DYBALA ZAVRŠIO SVOJU KARIJERU U JUVENTUSU, PA SPOMENUO OVAJ KLUB: Evo gdje bi mogao nastaviti karijeru

DYBALA ZAVRŠIO SVOJU KARIJERU U JUVENTUSU, PA SPOMENUO OVAJ KLUB: Evo gdje bi mogao nastaviti karijeru

19. 05. 2022 - 18:25
0
Shares

Paulo Dybala završio je svoju avanturu u Juventusu, mada još nije poznat njegov novi klub.

Nakon sedam godina Dybala je odlučio da napusti Juventus. On će ovog ljeta kao slobodan igrač izabrati novi klub, a to bi mogla biti Roma. Prethodno su mediji u Italiji uvjeravali da se radi o Interu, no čini se da je Argentinac riješio da ne igra u ekipi koja se smatra najvećim rivalom Staroj dami.

"Nikad neću otići u Inter", navodno je rekao Dybala dok se opraštao od navijača Juventusa tokom remija protiv Lazija (2:2).

Navijačima i svima u Juventusu svakako će mnogo lakše pasti da njihova zvijezda na kraju ode u Romu, gdje će sam Dybala biti prva zvijezda, dok bi u Interu ipak bio u drugom planu.

Jose Mourinho je ranije poručio Dybali da ga želi u svojoj momčadi, pa je vlasnik Rome, porodica Friedkin, otpočela pregovore s Argentincem.

Roma je sada fokusirana na finale Konferencijske lige protiv Feyenoorda, a ima još odigrati meč s Torinom ovog vikenda za kraj Serije A. Roma je do sada osvojila samo jedan međunarodni trofej, a to je Kup velesajamskih gradova iz 1961. godine.

Dybala se pridružio Juventusu 2015. godine. Tada je torinski klub za njega platio Palermu 40 miliona eura. Nogometaš je trenutno procijenjen upravo na taj iznos.

U sezoni 2021/2022 Dybala je za Staru damu odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima i za to vrijeme postigao je 15 golova i upisao šest asistencija.

Učitaj još novosti