19. 05. 2022 - 08:17
Želio je igrati za BiH: Nesuđeni reprezentativac podigao...
907
Shares
Želio je igrati za BiH: Nesuđeni reprezentativac podigao evropski trofej

Želio je igrati za BiH: Nesuđeni reprezentativac podigao evropski trofej

19. 05. 2022 - 08:17
0
Shares

Eintracht Frankfurt sinoć se okitio naslovom prvaka Evropske lige.

Njemački tim je u finalu u Sevilli igrao protiv Rangersa, a nakon 90 i 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, pa su pobjednika odlučivali penali.

Tamo se bolje snašao Eintracht koji je pogodio svih pet penala, dok je Rangers zabio jedan manje, a tragičar je bio Aaron Ramsey koji je užasno šutirao i Trapp mu je odbranio udarac.

Gol u drugoj seriji za Eintracht postigao je 25-godišnjak bh. korijena, Ajdin Hrustić, koji je tako s njemačkim timom i osvojio trofej i naredne sezone gledat ćemo ih u Ligi prvaka.

Hrustić je u Eintracht stigao iz Groningena 2020. godine gdje je dijelio svlačionicu s našim Samirom Memiševićem. Ranije je bio član omladinskih pogona Schalkea i AKA Austrije.

U Schalkeu je bio jako blizak sa Seadom Kolašincem, a zvijezda Bayerna Leroy Sane bio mu je najbolji prijatelj s kojim je išao i u školu. 

Ovaj 25-godišnjak ima i bh. državljanstvo, no na kraju je zaigrao za reprezentaciju Australije, iako je izjavljivao da čeka poziv iz naše reprezentacije.

Za ovu selekciju debitovao je 2017. godine u prijateljskoj utakmici protiv Brazila, a do sada je upisao 12 nastupa i postigao dva gola. 

Posebno se pamti njegova partija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kada je u pobjedi Australije nad Tajvanom od 1:7 upisao čak tri asistencije.

Ajdin Hrustić je ove sezone za Eintracht odigrao ukupno 28 utakmica u Bundesligi i Evropskoj ligi, a postigao je dva pogotka.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti