19. 05. 2022 - 08:06
Dugo je razmišljao i donio odluku: Oprostio se Pierre-Emerick...
907
Shares
Dugo je razmišljao i donio odluku: Oprostio se Pierre-Emerick Aubameyang

Dugo je razmišljao i donio odluku: Oprostio se Pierre-Emerick Aubameyang

19. 05. 2022 - 08:06
0
Shares

Napadač Barcelone Pierre-Emerick Aubameyang odlučio je završiti reprezentativnu karijeru. 

Reprezentacija Gabona nastupila je na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija te je takmičenje završila u osmini finala, gdje se Burkina Faso pokazala boljom i izbacila ih na penale.

U ekipi nije bilo Pierre-Emerick Aubameyanga, koji je igrao u Dubaiju prije prvenstva, a kasnije je bio pozitivan na koronavirus. Napadač je uklonjen iz sastava - službeno zbog COVID-19 virusa, a neslužbeno zbog ponašanja.

"Postoje problemi koje će biti teško riješiti, a ima i ovakvih glasina. Ukratko, zdravlje je najvažnije i moram se brinuti o njemu, ali neću se pozivati na ove lažne informacije", napisao je Aubameyang na Instagramu.

Gabonski savez je u službenom saopštenju objavio da je Pierre-Emerick Aubameyang odlučio prekinuti međunarodnu karijeru. To znači da će se reprezentativna karijera napadača zaustaviti na 72 utakmice i 30 postignutih golova.

Izvor OVDJE.

"Nakon 13 godina predstavljanja svoje zemlje, objavljujem da završavam karijeru u reprezentaciji. Želio bih se zahvaliti narodu Gabona koji me podržavao i u dobru i u zlu. Ostat će mi puno lijepih uspomena", napisao je.

"Debitovati je bilo nešto nezaboravno. Hvala predsjedniku, svim trenerima, štabu i ostalim igračima. Zahvaljujem i svom ocu koji me je natjerao da budem poput njega. Nadam se da je bio ponosan na mene", dodaje Napadač Barcelone. 

Tako se Pierre-Emerick Aubameyang može u potpunosti usredotočiti na igru za Barcelonu, kojoj se pridružio ranije ove godine. Bivši napadač Arsenala ove je sezone već postigao 13 golova i sustigao je Memphisa Depaya, koji je do sada bio najbolji strijelac Barcelone. 

Podsjetimo, Gabonac ugovor s Barcelonom ima do juna 2025. godine. 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti