18. 05. 2022 - 15:40
Navijači Milana pripremili neviđenu invaziju, izjava direktora...
907
Shares
Navijači Milana pripremili neviđenu invaziju, izjava direktora Sassuola je hit u Italiji

STIGLO ČAK 100.000 ZAHTJEVA

Navijači Milana pripremili neviđenu invaziju, izjava direktora Sassuola je hit u Italiji

18. 05. 2022 - 15:40
0
Shares

Više od 100.000 zahtjeva za ulaznice poslali su navijači Milana za utakmicu protiv Sassuola koja se igra u nedjelju i nakon koje bi Rossoneri mogli vratiti titulu nakon 11 godina čekanja.

Milan je došao u situaciju da mu u posljednjem kolu treba bod na gostovanju Sassuolu kako bi osvojio toliko čekanu titulu prvaka Italije i to ispred gradskog rivala Intera koji zaostaje dva boda i ima slabiji međusobni omjer.

Euforija na ulicama Milana prisutna je već sedmicama, a proteklog vikenda na San Siru je bio pravi spektakl. No, ono najbolje tek dolazi, piše Klix.

Mapei stadion, na kojem igra Sassuolo, prima svega 24.000 gledalaca i bit će isuviše mali za potrebe navijača Milana koji su spremili neviđenu invaziju.

Italijanski mediji prenose da je više od 100.000 navijača Milana poslalo zahtjev za ulaznicu na stadion koji prima pet puta manje gledalaca. Oko 3.000 navijača Sassuola će biti na stadionu sa svojim godišnjim ulaznicama i sponzorskim ugovorima, a ostalih 20-tak hiljada bodrit će goste u borbi za osvanjanje Scudetta.

O kakvoj se invaziji radi, jasno govori izjava direktora Sassuola Giovannija Carnevalija koja je brzo postala hit u Italiji. Čelnik kluba samo čeka da sve prođe što prije jer pritisak navijača Milana ne može izdržati.

"Nadam se da će utakmica protiv Milana što prije da dođe i prođe te svane ponedjeljak. Od prošle nedjelje telefon ne prestaje da mi zvoni i do utakmice će biti pakleno. Stižu hiljade zahtjeva za ulaznice. Ne znam šta očekujete od stadiona koji prima 24.000 ljudi", rekao je Carnevali.

Carnevali je dodao da Sassuolo neće praviti nikakav problem Milanu ukoliko dođe do proslave titule. Dodao je da Rossoneri mogu prirediti feštu na Mapei stadionu ukoliko do nje dođe.

Učitaj još novosti