18. 05. 2022 - 12:15
POSLJEDNJI PUT IMALI PRVI PIK 2004.: Orlando Medžik imat će...
907
Shares
POSLJEDNJI PUT IMALI PRVI PIK 2004.: Orlando Medžik imat će prvi izbor na ovogodišnjem NBA draftu

NBA

POSLJEDNJI PUT IMALI PRVI PIK 2004.: Orlando Medžik imat će prvi izbor na ovogodišnjem NBA draftu

18. 05. 2022 - 12:15
0
Shares

Orlando Medžik pobjednik je NBA lutrije i imat će mogućnost prvog izbora na ovogodišnjem draftu, koji će biti održan 23. juna u Barclays Centru u Bruklinu.

Kuglice su odredile da će drugi izbor imati Oklahoma Siti Tander. Hjuston Roketsi će birati kao treći, Sakramento Kingsi kao četvrti, a Detroit Pistonsi kao peti.

Orlando, Detroit i Hjuston ušli su u lutriju s najvećim šansama da će biti pobjednici, svaki sa po 14 posto izgleda. Orlandu je sreća bila naklonjena, dok su se Hjuston i Detroit našli iza Oklahome koje je imala 12 posto izgleda za "broj 1".

Orlando je posljednji put imao pravo prvog izbora 2004. kad su u svoju momčad doveli Dvajta Hauarda (Dwight Howarda).

Od ovogodišnje genracije kandidata ističu se centar Gonzage Čet Holmgren (Chet), krilo Oburna Džabari Smit (Jabari Smith) i krilo Djula Paolo Bančero (Banchero), a njima analitičari daju najveće izglede da budu izabrani kao prvi.

Jedan od većih dobitnika lutrije su Sakramento Kingsi koji su bili na sedmom mjestu po izgledima, a birat će kao četvrti. Los Anđeles Lejkersi su dobili pravo na osmi izbor, ali će od njega profitirati Nju Orleans Pelikansi, dobivši ga u igračkoj razmjeni u kojoj je Entoni Dejvis (Anthony Davis) završio u Kaliforniji.

Oklahoma Siti Tander će uz drugi imati još i 12. izbor koji su im dugovali Los Anđeles Klipersi zbog razmjene u kojoj su im poslali Pola Džordža (Paul George) te 30. izbor koji je trebao biti u vlasništvu Finiksa.

Osim Tandera, pravo na više od jednog izbora u prvom krugu imat će i San Antonio (9., 20. i 25.), Šarlot (13. i 15.), Hjuston (3. i 17.) te Memfis (22. i 29.). Bez prava na izbor u prvom krugu zahvaljujući obavljenim igračkim razmjenama ostalo je sedam klubova: Finiks, Boston, Juta, Toronto, Bruklin, Los Anđeles Lejkers i LA Klipers.

Lutrijom je određeno kojim će redom birati prvih 14 klubova, a daljnji redoslijed, od 15. do 30. određen je plasmanom momčadi u osnovnom dijelu sezone.

Učitaj još novosti