18. 05. 2022 - 10:26
NADE LIVERPOOLA OD JUTROS SU UGAŠENE: Aston Villa ima i više...
907
Shares
NADE LIVERPOOLA OD JUTROS SU UGAŠENE: Aston Villa ima i više nego odličan razlog da izgubi od Manchester Cityja

PREMIERSHIP

NADE LIVERPOOLA OD JUTROS SU UGAŠENE: Aston Villa ima i više nego odličan razlog da izgubi od Manchester Cityja

18. 05. 2022 - 10:26
0
Shares

Liverpool je sinoć preokrenuo protiv Southamptona, pa će odluka o prvaku najjače fudbalske lige na svijetu pasti u posljednjem kolu koje će biti odigrano u nedjelju.

Manchester City je, pak, u boljoj poziciji od Liverpoola jer popularni Građani imaju bod više na prvom mjestu i sve drže u svojim rukama.

City će u odlučujućoj utakmici biti domaćin Aston Villi dok će i Redsi biti domaćini i to ekipi Wolverhamptona te je jasno da su jedini preostali kandidati za šampionski pehar veliki favoriti.

Navijači Liverpoola se nadaju velikoj pomoći svoje igračke legende Stevena Gerrarda i bivšeg svog igrača Philippea Coutinha, pa vjeruju da Villa može zaustaviti Građane.

Ipak, koliko je to realno? Teško je izvodivo, a postaje još teže jer se sada pojavila zanimljiva teorija i to zbog klauzule iz ugovora Jacka Grealisha kada je Englez prošlog ljeta stigao iz Aston Ville u Manchester City.

Naime, u slučaju da City postane prvak Engleske Aston Villa će dobiti dodatnih 15 miliona funti na ime bonusa. Što je sjajna cifra i ko bi normalan to želio izgubiti.

Podsjećanja radi, ovaj 26-godišnjak je prošlog ljeta stigao na Etihad u transferu vrijednom 105 miliona funti, a sada bi bivšem klubu mogao donijeti i dodatna finansijska sredstva.

Učitaj još novosti