17. 05. 2022 - 20:10
MILJENIK ANFIELDA Rasplakao se igrač koji je 8 godina igrao u...
907
Shares
MILJENIK ANFIELDA Rasplakao se igrač koji je 8 godina igrao u Liverpoolu: Trenirao sam pod injekcijama, bol je zaista velika

MARTIN ŠKRTEL OKONČAO KARIJERU

MILJENIK ANFIELDA Rasplakao se igrač koji je 8 godina igrao u Liverpoolu: Trenirao sam pod injekcijama, bol je zaista velika

17. 05. 2022 - 20:10
0
Shares

Dugogodišnji kapiten Slovačke te bivši defanzivac Liverpoola Martin Škrtel odlazi u penziju. Slovački mediji prenose izjavu s konferencije za medije na kojoj je 37-godišnjak rekao kako će mu subotnja utakmica njegovog Spartaka iz Trnave i Dunajske Strede biti posljednja u karijeri.

Tamošnji mediji ističu da je plakao te rekao kako su zdravstveni problemi glavni razlog prestanka.

“Dolaskom u Trnavu ispunio sam svoj san. Mislim da i u ovim godinama mogu doprinijeti ekipi i igrati na najvišoj razini. No imam zdravstvene probleme s leđima. Ograničavaju me u igranju nogometa, ali i osobnom životu. Ne sjećam se dana bez bolova. Posljednjih mjeseci trenirao sam i borio se pod tabletama i injekcijama“, rekao je Škrtel.

“Teško mi je bilo stotinu metara hodati s vlastitim sinom. Bol je zbilja velika. Najteže je trčati, skakati i boriti se sa suparnicima. A to je u nogometu potrebno. Stoga, odlučio sam da će utakmica protiv Dunajske biti posljednja u mojoj karijeri”, dodao je Škrtel sa suzama u očima, nakon čega je na trenutak zastao.

Da nema probleme sa zdravljem, nastavio bi igrati za Trnavu, piše slovački Sport Aktuality.

“Ne mogu zamisliti život bez nogometa, ali vrijeme je da počnem pratiti um, a ne srce. Zdravlje je samo jedno. Ispred mene je normalni život i želim ga provesti bez bolova“, rekao je Škrtel, koji će vjerojatno ostati na nekoj od funkcija u Spartaku.

Predsjednik kluba Peter Macho pozvao je navijače na Škrtelovu oproštajnu utakmicu.

“Martin to zaslužuje. Dođite kako biste jednog dana mogli reći unucima da ste bili prisutni kada se nogometni kralj oprostio“, rekao je Macho.

Škrtel je, među ostalim, igrao za Zenit iz kojeg je 2008. godine otišao u Liverpool. U engleskom prvoligašu zadržao se do 2016. Igrao je i za Fenerbahce i Basaksehir. Za reprezentaciju Slovačke upisao je 106 nastupa i postigao šest golova.

Učitaj još novosti