17. 05. 2022 - 17:48
Đoković otkrio ko mu je veći rival Federer ili Nadal
907
Shares
Đoković otkrio ko mu je veći rival Federer ili Nadal

PRVI REKET SVIJETA

Đoković otkrio ko mu je veći rival Federer ili Nadal

17. 05. 2022 - 17:48
0
Shares

Srpski teniser Novak Đoković u odličnom raspoloženju dolazi u Pariz na drugi grend slem sezone Rolan Garos. Novak je pred odbranu trofeja u Parizu ponovo pričao i o svojim najvećim rivalima u karijeri Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Najbolji teniser svijeta je poslije trijumfa na Mastersu u Rimu i prve titule u sezoni, ušao u 370. nedjelju vladavine na ATP listi i spreman je da napadne 21. titulu na grend slemu.

Pred nove ispite u Parizu su ga pitali ko mu je veći rival Federer ili Nadal i za svjetskog broja jedan tu nije bilo dileme.

"Uvijek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazrio sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu", rekao je Novak za "Marku".

Kada su ga pitali razmišlja li poput svojih rivala i o povlačenju, bio je jasan.

"Ne osjećam da sam na kraju karijere, godine su samo običan broj", jasan je Nole.

Po kladionicama, Novak je favorit broj jedan u Parizu i on ne bježi od toga da je predvodnik i na toj listi.

"Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih sedmica, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobediti ili ko ima najveće šanse. Uvek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse. Očigledno je da je žreb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je grend slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osećao na terenu poslednjih nedelja, mislim da mogu da doguram daleko", poručio je Đoković.

(B92)

Učitaj još novosti