20. 05. 2022 - 08:01
Trebali su se boriti za Europu, ali izbacit će ih iz lige....
907
Shares
Trebali su se boriti za Europu, ali izbacit će ih iz lige. Godinama nemaju stadion

SLOVAČKA

Trebali su se boriti za Europu, ali izbacit će ih iz lige. Godinama nemaju stadion

20. 05. 2022 - 08:01
0
Shares

ŠFK Sered ove je sezone u slovačkom prvenstvu ostvario povijesni uspjeh. Nalaze se na petom mjestu, čime će protiv Žiline igrati doigravanje za Konferencijsku ligu.

Ipaka, imaju velike infrastrukturne i financijske probleme. Tamošnji mediji navode kako se klupska uprava nije žalila na odluku kojom nisu dobili licencu za igranje prve lige i UEFA-inih natjecanja.

Naime, Sered svoje domaće utakmice godinama igra na tuđim stadionima: u Nitri, Zlatim Moravcama, Myjavi, Trnavi i Pasienkyju.

"S obzirom na to da ŠFK Sered duže vrijeme ne može osigurati infrastrukturne uvjete za nastupanje u Fortuna ligi, uprava je odlučila da se neće žaliti na odluku o licenciranju", poručili su.

Klupski direktor Marian Černy rekao je kako će klub podmiriti neisplaćene plate i nastaviti igrati u onoj ligi u koju će biti premješten.

U Seredu igraju trojica Hrvata: Marin Ljubičić, Roko Jureškin i Dominik Radić. Među ostalim klubovima, Ljubičić je bivši igrač Hajduka, Jureškin Primorca i Dugopolja, a Radić Slaven Belupa i zaprešićkog Intera.

Učitaj još novosti