17. 05. 2022 - 17:00
Džanan Musa: Nisam znao ni gdje je Lugo, a agent mi je rekao...
907
Shares
Džanan Musa: Nisam znao ni gdje je Lugo, a agent mi je rekao da ću i doći i otići plačući

NOVI MVP ŠPANSKOG PRVENSTVA

Džanan Musa: Nisam znao ni gdje je Lugo, a agent mi je rekao da ću i doći i otići plačući

17. 05. 2022 - 17:00
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bh. košarkaš Džanan Musa koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača španskog prvenstva (MVP) govorio je za madridski list ABC o najboljoj sezoni u dosadašnjoj karijeri.

"Morao sam pronaći Lugo, nisam znao gdje se nalazi, ali agent mi je rekao da ću doći plačući, a da ću onda i otići plačući. TO je moj novi dom, a nikada neću moći u potpunosti zahvaliti svim ljudima u klubu i ovom gradu. Sarajevo i Lugo u mom srcu zauzimaju isto mjesto. Bio je ovo neophodan korak u karijeri, a iskreno, vjerovao sam u sebe, ali nisam mogao ni misliti da će ova sezona proći ovako dobro. Bili smo ravnopravni sa Real Madridom, pobijedili smo Baskoniju, Valenciju, došli do završnice kupa i to je sve bilo nevjerovatno. Na kraju sam dobio nagradu za najboljeg igrača najbolje lige u Evropi, to je ostvarenje sna i jedan od najboljih dana u karijeri. Djevojka mi je bila tu, roditelji su me zvali kada mi je brat dodijelio trofej, bilo je sjajno", kazao je Musa na početku razgovora.

Musa ističe da je bio razočaran nakon epizoda u NBA ligi i Efesu.

"NIsam mnogo igrao u NBA ligi i u Efesu i bio sam razočaran. Mnogo je bilo onih koji su mislili, a i sam sam bio takav u jednom momentu, da nisam dovoljno dobar za elitnu košarku. Prošlog ljeta sam stigao u Lugo i čvrsto sam obećao sebi da ću dokazati da griješe oni koji sumnjaju u mene. Imam MVP titulu, ali sad ne želim stati ovdje i želim da ovo bude samo početak. Hoću da nastavim vrijedno raditi i osvojiti mnoge titule. No, moram ići korak po korak. Sada se želim odmoriti, družiti sa porodicom i potom fokusirati na treninge za narednu sezonu. Španska liga je najbolja u Evropi i volio bih ostati ovdje. No, vrijeme je prije svega za odmor", kazao je Musa između ostalog.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti