17. 05. 2022 - 16:57
Dženan Uščuplić: U našim igračima mora proraditi inat zbog...
907
Shares
Dženan Uščuplić: U našim igračima mora proraditi inat zbog dresa koji nose

TRENER FK SARAJEVO

Dženan Uščuplić: U našim igračima mora proraditi inat zbog dresa koji nose

17. 05. 2022 - 16:57
0
Shares

Fudbaleri Sarajeva i Veleža u četvrtak će odigrati finalnu utakmicu Kupa BiH, a trener Sarajeva Dženan Uščuplić danas je najavio ovaj meč.

"Očekivanja su velika, s obzirom na to da kroz prvenstvo nismo uspjeli napraviti izlaz u Evropu. Sigurno da očekujem lijep ambijent i nadam se da ćemo pokazati, s obzirom da imamo veliki broj igrača koji su osvajali trofeje i ranije, da imamo kvalitet i da ćemo osvojiti trofej", istakao je trener Sarajeva na početku.

Trener Sarajeva smatra da je činjenica da je osvojio već dosta trofeja u ulozi trenera Sarajeva za njega olakšavajuća okolnost, ali da će breme dobre partije ipak morati ponijeti igrači.

"To je nekakva olakšavajuća okolnost, ali pod navodnim znacima. Igrači će definitivno voditi glavnu riječ koji će dati svoj maksimum i pokazati karakter da odigramo kvalitetnu utakmicu. Situacija je dobra sa igračkim kadrom izuzev Avramovskog koji je definitivno van kadra", pojasnio je Uščuplić.

Trener Sarajeva istakao je da njegov tim očekuje težak meč.

"Očekujem težak meč, Velež je dobra ekipa, dobro vođena. Imaju svoje kvalitete. Sarajevo ipak ima dovoljno snage, načina i volje da se suprotstavimo ekipi Veleža, s obzirom na to da su oni duže skupa i uigraniji su. Naša ekipa je kvalitetna, i iz igrača moramo izvući neki inat, s obzirom na to da nose dres FK Sarajevo", kazao je Uščuplić.

Učitaj još novosti