17. 05. 2022 - 16:52
Asmir Suljić: Dženo najbolje poznaje naše igrače, jednostavno...
907
Shares
Asmir Suljić: Dženo najbolje poznaje naše igrače, jednostavno on je Sarajevo. Odlučit će...

SJAJNI FUDBALER SARAJEVA

Asmir Suljić: Dženo najbolje poznaje naše igrače, jednostavno on je Sarajevo. Odlučit će...

17. 05. 2022 - 16:52
0
Shares

Ponajbolji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić najavio je finale Kupa BiH s Veležom, koje će njegov tim odigrati u četvrtak u Zenici.

"U četvrtak će biti izuzetna utakmica, i za nas i za Velež. Najbitnija utakmica ove sezone za naš klub, za izlazak u Evropu. Spremamo se u dobroj atmosferi, fokusirani smo i znamo koje su naše vrline, Veležove mane. Nadam se da ćemo to iskoristiti i na kraju podići pehar", kazao je na početku Suljić.

Istakao je da je svjestan pritiska na ekipi, ali vjeruje da on i saigrači taj pritisak mogu podnijeti, jer ga stalno osjećaju.

"Sarajevo prije svake sezone ide po trofeje, tako da svaka sezona u kojoj se ne osvoji trofej je loša. Potrudit ćemo se da ove godine osvojimo pehar i izađemo u Evropu, kao što smo i navikli. Igrati u Sarajevu je samo po sebi pritisak i mi smo na taj pritisak navikli svake sedmice. Utakmica kao što je finale Kupa BiH je dodatni pritisak, ali mi smo spremni za to i to ćemo u četvrtak i pokazati na terenu. Nadam se pobjedi", poručio je Suljić.

Govorio je biranim riječima i o treneru Sarajeva Dženanu Uščupliću.

"Novi-stari trener Dženan Uščuplić je tu, on je uvijek tu, dolazi u ovim ne baš ugodnim situacijama. U prethodnim prilikama koje je dobijao uvijek je osvajao trofeje, i ja se nadam da će i ovaj put biti ista situacija. Dženo je Sarajevo, možemo tako reći, on najbolje poznaje većinu igrača i ja se nadam da ćemo u četvrtak ponovo osvojiti trofej", smatra krilni fudbaler Sarajeva.

Na kraju je govorio o tome šta bi moglo odlučiti finale Kupa BiH.

"Ovo je utakmica u kojoj će sigurno najviše odlučivati želja za pobjedom. Gledajući na sve situacije koje se dešavaju posljednjih dana, mislim da će inat u nama odlučiti utakmicu, uz kvalitet koji posjedujemo. Svakako da možemo pobijediti", poručio je Suljić za kraj.

Učitaj još novosti